Aromatherapie & Isopropyl Alcohol

May 4

Aromatherapie & Isopropyl Alcohol

Essentiële oliën voor aromatherapie kan gemengd worden met verschillende stoffen, met inbegrip van andere "drager" oliën, lotions, bepaalde azijn en zelfs alcohol. Isopropyl alcohol, beter bekend als "wrijven alcohol," is een gedenatureerde stof, wat betekent dat het niet kan worden geconsumeerd. Het is veilig om toe te passen om huid, echter. In feite, wordt isopropyl alcohol gebruikt als een ontsmettingsmiddel op medische faciliteiten te reinigen van de huid voorafgaand aan nemen bloed, het geven van een IV of beheren van een schot. Het gebruik ten behoeve van de aromatherapie is meer twijfelachtig.

Betekenis

Essentiële oliën worden meestal verdund met drager oliën. Verdunning met alcohol of apple cider azijn wordt beschouwd als alternatieve systemen, adviseert Roberta Wilson, auteur van "Aromatherapie: essentiële oliën voor levendige gezondheid en schoonheid." Wilson adviseert echter specifiek tegen het gebruik van isopropylalcohol. Ethylalcohol, zuivere graan alcohol, wodka en Cognac kan worden gemengd met etherische oliën en toegepast op iemands huid. De alcohol verdampt na 30 seconden tot een minuut.

Functie

Isopropyl alcohol speelt een rol in aromatherapie-als het antisepticum van keuze voor containers, hulpmiddelen en oppervlakken. Bijvoorbeeld, gunsten de plaats van de aromatherapie isopropyl alcohol voor dit gebruik, onder vermelding van de doeltreffendheid ervan tegen vegetatieve bacteriën.

Potentiële

Isopropyl alcohol is als een agent van de aromatherapie gebruikt door zelf. Een onderzoek uit 2004 gepubliceerd in het "Journal in pre verdoving de verpleegkunde" gevonden dat aromatherapie met isopropyl alcohol was even effectief als therapie met pepermuntolie in vermindering van misselijkheid na de operatie. Een placebo zoutoplossing had echter hetzelfde effect als de aromatherapie, wat suggereert dat de gecontroleerde ademhaling patronen meer hebben te maken met het voordeel dan de werkelijke geur de patiënten ingeademd, volgens studie auteurs L.A. Anderson en J.B. bruto. Patiënten via hun neus ingeademd en uitgeademde langzaam via hun mond.

Overwegingen

Wanneer isopropyl alcohol wordt gebruikt als een aromatherapie behandeling voor misselijkheid, een patiënt vrijstelling kan krijgen maar zitten met een negatieve emotionele reactie, volgens Wendy S. Nichols' "het gebruik van etherische olie therapie voor de behandeling van Post-operatieve misselijkheid en braken." De reactie treedt op omdat de geur een persoon van onaangename ervaringen zoals tandheelkundige bezoeken of intraveneuze invoegingen herinnert. Ruiken een geurt, aan de andere kant, kan vonk een positieve emotionele reactie.

Deskundige inzicht

Essentiële oliën worden vaker verdund met propyl alcohol in tegenstelling tot de isopropyl alcohol. Deze alcoholen zijn isomeren, wat betekent dat ze hebben de dezelfde atomen, maar dat deze atomen zijn anders gerangschikt. Isopropyl alcohol is minder toxische, minder dichte en heeft een lager kookpunt dan propyl alcohol. Het heeft ook een sterkere geur, propyl alcohol heeft vrijwel geen geur. Propyl alcohol heeft een lager vlampunt. De ontvlambaarheid gevaren heeft veroorzaakt in sommige landen zoals Taiwan omdat etherische oliën verkocht er vaak zijn verdund tot 90 procent met deze alcohol en verkocht als "puur". Veel mensen hebben geleden onder ernstige brandwonden omdat ze deze verdunde oliën op de hete lampen in olielampen of in ondiepe gerechten over kaarsen, volgens "De chemie van essentiële oliën Made Simple," door David Stewart.


gerelateerde artikelen