Hoog cholesterolgehalte in vegetariërs

March 31

Hoog cholesterolgehalte in vegetariërs

Een vegetarisch dieet centrum niet altijd rond gezonde groenten. Integendeel, in plaats van vlees producten, soms verwerkt en vetrijke voedingsmiddelen zijn het middelpunt van een vegetarisch dieet. Dit type van dieet is ongezond en verhoogt het risico voor hoge cholesterol. Hoog cholesterolgehalte is een risicofactor voor hart-en vaatziekten, de nummer 1 moordenaar van mannen en vrouwen in Amerika, volgens de Centers for Disease Control and Prevention.

Over Cholesterol

Cholesterol is een wasachtige vet aanwezig is door het hele lichaam en noodzakelijk voor een goede gezondheid. Problemen ontstaan bij teveel cholesterol in uw bloed circuleert. Kleverige cholesterol deeltjes kunnen vasthouden aan de zijkanten van de bloedvaten, vorming van plaques die belemmeren van de bloedstroom. Wanneer een klonter vormt rond een plaquette, kunt u een blokkade die tot een hartaanval of beroerte leiden kan. Hoog cholesterolgehalte risicofactoren uit uw controle omvatten familiegeschiedenis en oudere leeftijd.

Cholesterol-rijke vegetarische diëten

Dieet is een factor die u in cholesterol beheer kunt bedienen. Een dieet rijk aan verzadigd vet, transvet en cholesterol dragen bij aan problematisch niveaus van cholesterol in je lichaam. Trans fat producten bevatten gehydrogeneerde plantaardige oliën gevonden in stok margarine en verkorting. Vegetariërs die eten van een dieet gebaseerd op transvet, met inbegrip van levensmiddelen zoals crackers, koekjes, donuts, brood en Franse frietjes, dreigen voor hoge cholesterol. Foods hoog in verzadigd vet en rijk aan cholesterol dat vegetariërs dreigen te eten bevatten bepaalde plantaardige oliën, volle melk, boter, eigeel en room.

Aanbevolen dieet

Een therapeutisch dieet voor hoog cholesterolgehalte is laag in vet en cholesterol. Uw vegetarisch dieet moet draaien rond volle granen, fruit en groenten. Deze voedingsmiddelen bevatten veel belangrijke voedingsstoffen en zijn rijk aan vezels, een nutriënt aangetoond dat vermindering van het risico voor hart-en vaatziekten. Goede keuzes zijn bananen, appels, spinazie, boerenkool, mango's, volkoren brood en havermout. Het wordt aangeraden dat u minder dan 200 mg cholesterol per dag van voedingsmiddelen verbruikt, tot minder dan 7 procent van verzadigd vet verbruikte calorieën verminderen en voeg 5 tot 10 g fiber aan uw dieet elke dag.

Eiwitten voor vegetariërs

Vegetariërs moeten voldoende eiwitten consumeren elke dag en het allemaal niet moet komen van zuivelproducten en tofu. Ongeveer 50 tot 65 gram eiwit per dag worden aanbevolen voor de gemiddelde volwassene. Sojabonen, zoals vleeswaren, zijn volledige eiwitten, wat betekent dat zij alle essentiële aminozuren. U kunt sojabonen toevoegen aan soepen of ze in dranken drinken. Onvolledige eiwitten zijn plantaardige producten, zoals bonen, noten, granen en zaden. Deze voedingsmiddelen niet verstrekken u alle aminozuren zelf, maar wanneer gecombineerd ze een compleet eiwit kunnen maken. Rijst met bonen, maïs en bonen of tarwe granen eten zijn voorbeelden van volledige eiwitrijk diermeel. Noten en zaden zijn ook een goede keuze voor vegetarische snacks in plaats van ongezonde trans-vet producten zoals koekjes. Het kiezen van voedsel zoals dit voor een vegetarisch dieet helpt lager cholesterol en het risico voor hart-en vaatziekten.


gerelateerde artikelen