Welke voedingsmiddelen en dranken moet je vermijden terwijl het hebben van een blaasontsteking?

April 9

De National Kidney Foundation schat dat 10 miljoen mensen de arts elk jaar voor blaasontsteking bezoeken. Gelukkig, de meeste infecties kunnen worden behandeld en geen ernstige schade veroorzaken. Maar voor sommigen blaasontsteking terug vaak blijvende irritatie veroorzaken. Als ervaren symptomen van een blaasontsteking, moet u veel water te drinken en om naar te kijken de soorten voedsel dat je eet. Alcohol, cafeïne, suiker, citrusvruchten en pittige en vette voedingsmiddelen moeten worden vermeden, zoals ze zijn waarschijnlijk aantasten van de immuniteit en de blaas irriteren. Praat met je arts over de behandeling van blaasontsteking, en zie een geregistreerde diëtist voor advies over voedingskeuzes.

Blaas infectie Basics

Blaasontsteking--meer in het algemeen aangeduid als infecties van de urinewegen--optreden wanneer bacteriën voer de urinewegen, veroorzaakt door ontsteking in de blaas en de urinebuis. Dit resulteert in zwelling, pijn en moeite urineren. Indien onbehandeld, kan de aandoening leiden tot nier-infecties. De urine landstreekbesmettingen zijn gemeenschappelijkst in vrouwen, mogelijk als gevolg van de korte lengte van de urinebuis in vrouwelijke anatomie. De National Kidney Foundation schat dat één op de vijf vrouwen een UTI in hun leven zullen ervaren.

Voedingsmiddelen en dranken die een remmende werking van immuniteit

Bepaalde etenswaren en dranken is aangetoond dat ze een belemmering vormen voor het immuunsysteem. Alcohol, vette voedingsmiddelen, suiker en geraffineerde brood en pasta's verminderen het vermogen van uw lichaam om zichzelf te verdedigen. Suiker geconsumeerd in grote hoeveelheden vermindert witte bloedcel functie voor maximaal vijf uur na consumptie. Als u symptomen van een UTI ondervindt, kan verminderen van uw inname van deze voedingsmiddelen helpen verbeteren van uw lichaamseigen natuurlijke verdedigingen.

Irritante voedingsmiddelen en dranken

Sommige voedingsmiddelen en dranken de blaas irriteren en moeten worden vermeden tijdens een UTI. Cafeïnehoudende voedingsmiddelen en dranken--zoals koffie, Cola, thee en chocolade--fungeren als diuretica, die bevorderen van uitdroging en kunnen leiden tot irritatie Citrus dranken zoals sinaasappel-en grapefruitsap, alcohol en kruidig voedsel kunnen ook irriteren de urinewegen. Probeer te verminderen of te elimineren deze voedingsmiddelen als ze last hebben van de symptomen.

Voedingsmiddelen die kunnen helpen

Cranberry sap is traditioneel gebruikt als een remedie tegen blaasontsteking. Onderzoek heeft aangetoond dat het effectief bij het voorkomen van zulke infecties, zijn kan omdat het bevat natuurlijke chemische stoffen die bacteriën binding aan de voering van de urinewegen stoppen. Het is niet aangetoond effectief als een behandeling van blaasontsteking.

Handhaven van een gezond dieet kan helpen verminderen van symptomen. Probeer te eten veel groenten en fruit, zoals ze zijn rijk aan anti-oxidanten, die helpen bij het verbeteren van immuniteit. Voedingsmiddelen rijk aan vezels, zoals volle granen, bonen en peulvruchten, kunnen ook helpen verlichten van de symptomen.


gerelateerde artikelen