Veroorzaakt een natriumarm niveau misselijkheid & zweten?

August 13

Veroorzaakt een natriumarm niveau misselijkheid & zweten?

De vloeistoffen buiten uw cellen bevatten het grootste deel van het natrium in uw lichaam. Als uw natrium niveaus te laag worden, kunt u hyponatremia ontwikkelen. Dit kan leiden tot allerlei symptomen, met inbegrip van misselijkheid en braken, en het zweten dat daarmee kan optreden. Teveel natrium echter gevaarlijk, als goed. Medische hulp inroepen als u bezorgd over uw niveaus van natrium bent of gelooft dat u wellicht hyponatremia.

Oorzaken van een lage natrium-niveau

Hyponatremia optreedt of als er te veel water of weinig natrium in uw bloed, en is het meest gebruikelijk is bij oudere volwassenen die zijn opgenomen in het ziekenhuis of levend in het zorgaanbod. Deze voorwaarde als de symptomen ervan kunnen allerlei oorzaken, waaronder het drinken van teveel water, frequent urineren, geneesmiddelen zoals diuretica of antidepressiva en hartfalen hebben. Zweten, brandwonden en braken kunnen ook leiden tot uw natrium niveaus te worden te laag.

Symptomen, Tests en behandeling

Samen met misselijkheid en braken, zijn gemeenschappelijke symptomen van lage natrium niveaus verwarring, convulsies, vermoeidheid, hoofdpijn, prikkelbaarheid en spierzwakte of spasmen. Een verlies van bewustzijn of zelfs coma kunnen zich ook voordoen. Omdat de symptomen van hyponatremia variƫren kunnen, moet uw arts uitvoeren van een bloedonderzoek om te bepalen of u deze voorwaarde. Behandeling ook varieert en hangt af van de oorzaak van uw lage natrium-niveaus. U wellicht veranderen medicijnen of wijziging van uw water en zout inname.

Natrium inname

Natrium is essentieel voor uw evenwicht van vloeistoffen, evenals het helpen van uw zenuwen om met elkaar te communiceren. Terwijl krijgt niet genoeg kunnen gevaarlijk zijn, kan verbruiken teveel natrium uw bloeddruk verhogen, evenals verhoogt uw kans op het ontwikkelen van hart-en vaatziekten of een beroerte hebben. Tenzij anders geadviseerd door uw arts, beperk uw inname van natrium tot 2.300 mg per dag. Bent u van Afro-Amerikaanse afkomst, zijn meer dan 51 of hoge bloeddruk, nierziekte of diabetes hebben, moet u mogelijk Beperk uw inname tot 1.500 mg.

Aanvullende overwegingen

Hyponatremia kunnen levensbedreigend zijn, dus u onmiddellijk een arts raadplegen dient als u ervaart misselijkheid of zweten of hebben geen andere symptomen geassocieerd met lage natrium niveaus. Nooit veranderen uw inname van natrium of stoppen met het nemen medicijnen zonder eerst uw arts, vragen, als dit kan gevaarlijk zijn voor uw gezondheid. Als u hulp voor het ontwerpen van een dieet nodig waarin de juiste hoeveelheid natrium voor u, uw zorgverzekeraar om hulp vragen.


gerelateerde artikelen