Vegan substituten voor karnemelk

November 6

Vegan substituten voor karnemelk

Karnemelk leent een romige textuur en smaak van de taart aan dips, sauzen en salade dressings. In gebakken goederen, helpt het activeren van de actie van de zuren van baking soda en voegt een rijke, tedere smaak met minder vet dan volle melk. Als u een veganist bent, moet u ter vervanging van de karnemelk in recepten met een ingrediënt dat de originele ding zonder enige zuivel kunnen nabootsen. Het type van vervangende u hangt af van wat u aan het voorbereiden bent.

Verzuurde plantaardige melk

Vegan substituten voor karnemelk

In gebakken goederen zoals koekjes of snelle broden, plantaardige melk verzuurd met een kleine hoeveelheid azijn of citroensap kan worden vervangen door karnemelk, zegt Savvy vegetarische schrijver Judith Kingsbury. Gebruik 1 kopje soja- of amandel melk voor elk kopje karnemelk aangedrongen in het recept. Roer in 2 eetlepels citroen sap of apple cider azijn per kopje plantaardige melk. Laat het mengsel stand voor vijf tot 10 minuten, dan gebruiken in plaats van de karnemelk. Vermijd het gebruik van rijstmelk, waarschuwt goede Baker, die net als de andere plantaardige melk zal niet dikker.

Vegan zure room

Vegan substituten voor karnemelk

Denk verkrijgbare vegan zure room met water te gebruiken als een substituut voor karnemelk in beide gebakken goederen of in recepten zoals dressings of dips. Kingsbury suggereert met behulp van half kopje vegan zure room vermengd met half kopje water ter vervanging van 1 kopje karnemelk. Experimenteren met meer zure room of meer water als u liever een iets dikker of dunner consistentie.

Zelfgemaakte moer crème

Vegan substituten voor karnemelk

Als u liever een dikke, pittig vegan karnemelk plaatsvervanger vrij van conserveringsmiddelen, suggereert de Gluten vrije Vegan voorbereiding van uw eigen moer gebaseerde karnemelk-achtige room. Geniet van rauwe, ongezouten cashewnoten in water en pureer ze met citroensap en extra water, 1 kopje water en 2 theelepels citroensap gebruiken voor elke kopje noten. Met deze methode levert 1 kop cashewnoten ongeveer 1 1/2 kopjes vegan karnemelk plaatsvervanger. Probeer te experimenteren met andere soorten noten, zoals macadamia noten.

Karnemelk bereid met Tofu

Vegan substituten voor karnemelk

GoDairyFree.org oprichter Alisa Fleming adviseert met behulp van silken tofu vermengd met water en azijn of citroen sap als een vervanging van karnemelk. Volgens Fleming, kunt u elk kopje karnemelk in een recept vervangen door een kwart kopje silken tofu gepureerd in een blender met een korreltje zout, 1 eetlepel azijn of citroensap en half kopje water. Voeg maximaal drie extra eetlepels water en mengen om de consistentie u zoekt en laat het mengsel ongeveer 10 minuten voordat u staan.


gerelateerde artikelen