Oefening, Shortness van adem & angst

October 12

Oefening, Shortness van adem & angst

Kortademigheid, klinisch genoemd kortademigheid, is meestal gevonden bij mensen met chronische longaandoeningen zoals astma en emfyseem. Echter, het wordt ook geassocieerd met zowel zware oefening--wanneer het wordt beschouwd als normaal-- en psychologische toestanden, variƫrend van matig angst tot volwaardige paniek aanvallen. Omdat oefening iets wat is je kunt doen om te helpen verlichten zowel acute en chronische vormen van angst, inzicht in de wisselwerking tussen oefening, kortademigheid en angst is essentieel.

Dyspnea gedefinieerd

Klinische definities van kortademigheid variƫren, maar het woord is in het algemeen verwijst naar onaangename of ongemakkelijk ademhaling sensaties. Kortademigheid, gearbeid ademhaling en lucht honger zijn vaak aangeroepen termen, wat betekent dat de basis hetzelfde. Het is een subjectief begrip, wat betekent dat haar aanwezigheid wordt bepaald door de persoon ervaart het gevoel, eerder proeven of onderzoeken uitgevoerd door een medisch persoon. Kortademigheid als gevolg van oefening bij gezonde mensen zou niet normaal beschouwd kortademigheid.

Angst en kortademigheid

Angst omvat gevoelens van bezorgdheid, nervositeit, angst, vrees, zorg of rusteloosheid. Soms is deze gevoelens zijn geschikt, zoals wanneer u anticiperen op een pijnlijke stimulus, maar op andere momenten ze duidelijk ongegrond hebben en zijn daarom met name verontrustend. Kortademigheid en snelle ademhaling zijn kardinaal tekenen van angst, droge mond, een snelle hartslag en zweten. Het is mogelijk voor iemand die wil deelnemen aan zenuw-wracking oefening, zoals een belangrijke wedstrijd te voelen angst met bijbehorende kortademigheid zelfs voordat inspanning begint.

Lichaamsbeweging en angst

Lichaamsbeweging is een bekende manier om adres symptomen van stemmingsstoornissen zoals depressie en angst. Hoewel de link tussen stemming en lichaamsbeweging niet helemaal begrepen is, is het bekend dat oefening de vrijlating van belangrijke neurotransmitters en endorfine in de hersenen effecten. Deze feel-good chemische stoffen verheffen uw stemming en helpen u zich ontspannen.

Typen en hoeveelheden oefening

Om aan te pakken uw angst, kies een activiteit die u genieten van--worden het hoge intensiteit oefening zoals het lopen of het opheffen gewichten of meer bezadigde activiteiten zoals tuinieren of slenteren rond-- en proberen om het te doen gedurende 30 minuten per dag drie of meer dagen per week. Als you can't do that, zelfs 10 of 15 minuten per keer is nuttig, vooral als de oefening is een hoge intensiteit. Stel redelijke doelen, zoals succes zelf een mood booster is.


gerelateerde artikelen