Doet de Master Cleanse regelen de menstruele cyclus?

March 23

Elke dag, gaan mensen over detox diëten te ontdoen van hun lichaam van toxines die door ongezond eten, ziekten, lange tijd drugsgebruik of milieuverontreinigende stoffen opbouwen. Master Cleanse is een detox-programma ontworpen om te elimineren van giftige opbouw in de nieren, lever en spijsvertering. Master Cleanse gebruikers melden een scala aan voordelen bereikt tijdens het gebruik van het systeem; hulp bij menstruele onregelmatigheden is echter niet een van hen. Katherine Zeratsky voedingsdeskundige voor «««MayoClinic.com, stelt dat hoewel detox diëten zijn populair, ze zijn niet wetenschappelijk bewezen te werken.

Identificatie

De Master Cleanse is een van de vele detox diëten bloeiende in populariteit. Een algemene motor sleutelwoord zoeken gemeld dat de term "Master Cleanse Diet" is zocht meer dan 27, 000 maal een maand wereldwijd, maar slechts 140 mensen een maand informeren over de voordelen van de menstruatie diëten. De reden — de Master Cleanse is vooral populair voor zijn gewicht-verlies voordelen.

Hoe het werkt

Het dieet bestaat uit drie fasen: gemak-in de limonade dieet en gemak-Out. Het dieet begint met u elimineren van vlees, zuivel en verwerkte voedingsmiddelen uit uw dieet. De volgende stap omvat de invoering van SAP, soepen en bouillons, terwijl nog steeds weglaten van voedingsmiddelen op basis van vlees en bewerkte voedingsmiddelen. De Master Cleanse site staten waarmee afbreken van voedsel in vloeibare voedingsstoffen absorberen in je lichaam sneller. Nadat deze stappen zijn uitgevoerd, wordt u gevraagd om te drinken alleen vers citroensap, ahornsiroop, cayenne peper en zuiver water. De laatste fase van het dieet bestaat uit gaan over de vorige stappen in omgekeerde richting. De effecten van dit dieet zijn te reinigen van toxines uit je lichaam, terwijl het verminderen van gewicht.

Onregelmatige menstruele cyclus

Onregelmatige menstruele cycli worden bijna altijd veroorzaakt door een hormonale onbalans. Medische aandoeningen zoals endometriose, polycysteus ovarium syndroom, uteriene vleesbomen, perimenopauze en ovariële cysten alle veroorzaken de menstruele cyclus als onregelmatige ten gevolge van onevenwichtigheden in de hormonen oestrogeen en progesteron. Deze hormonen zijn verantwoordelijk voor de regulering van de menstruatie en ovulatie. Medicatie, operatie of eenvoudige veranderingen in levensstijl zijn normaal vereist om te corrigeren deze medische aandoeningen. Detox diëten worden niet aanbevolen als een behandeling voor onregelmatige menstruele cycli.

Overwegingen

Uw lichaam nodig heeft een scala aan voedingsstoffen om goed te functioneren, en detox diëten zoals de Master Cleanse bevorderen de eliminatie van veel van deze voedingsstoffen. Onregelmatige menstruele cycli kunnen het symptoom van sommige gezondheidsvoorschriften die kunnen worden gerelateerd aan een gebrek aan vitaminen en mineralen. Daarom is het belangrijk om te overleggen met uw arts als u een onregelmatige menstruatiecyclus hebben.


gerelateerde artikelen