Voedsel dat helpen evenwicht pH

March 10

Voedsel dat helpen evenwicht pH

In termen van de wetenschap, wordt pH gekenmerkt door het niveau van het base of zuur van een bepaalde oplossing. Om goede gezondheid te behouden, is het nuttig om een gezond pH of alkalisch evenwicht te handhaven. Een evenwichtig pH is belangrijk omdat het voedt gezonde cellulaire activiteiten, waarmee de bevordering van de algehele lichaamsfuncties en verdedigt uw lichaam tegen ziekten, infecties en andere kwalen. Wanneer uw lichaam zure wordt of uit balans, helpen alkalisch voedsel uw lichaam het bereiken van de pH-balans nodig voor een goede gezondheid. Alkalisch voedselbronnen bevatten natuurlijke natrium bedragen, een buffer tegen zuren. De natuurlijke natrium opgenomen in geheel voedsel en groenten zijn de perfecte keuze voor het balanceren van de pH, meldt de "The Optimum Nutrition Bijbel" door Patrick Holford.

Hele granen en peulvruchten

Voedsel dat helpen evenwicht pH

Sojaproducten en bronnen van soja zoals noten, meel, sojalecithine, miso, kaas, tempeh, melk, melkpoeder, kristalsuiker soja en tofu zijn alkaliserende voedingsmiddelen die bijdragen tot het evenwicht van uw pH, Dr. Elizabeth Lipski merkt in haar boek "Digestive Wellness." Lima en bonen van de Marine zijn ook alkaliserende leguminosen, die u gebruiken kunt om bijgerechten zoals groentebouillon soepen en stoofschotels. Wilde rijst, quinoa, tarwezemelen en linzen zijn essentiële ingrediënten in hartige gerechten. Voorbeelden van volle granen bevatten van gerst, rogge, spelt en volkoren brood, granen of rijst. Alkaliserende meel, met inbegrip van gierst en amarant, kunt u ook gebakken gerechten maken.

Groenten

Groenten zijn ideale pH-balancing bronnen omdat zij minder zure inhoud en overvloedige hoeveelheden vitaminen, mineralen en antioxidanten bevatten. Groenten die bijdragen tot het evenwicht van uw pH omvatten Zwitsers snijbiet, andijvie, alfalfa gras, mosterd greens, boerenkool, paardebloem, okra, kool en andere groene Groenen. U kunt tevens peterselie, radijs, knoflook, selder, tomaten, avocado's, komkommers en andere sla rassen zodat een krachtige pH-balancing salade. Alkalische groenten die diverse maaltijden kunnen aanvullen omvatten aubergine, snijbonen, bloemkool, spruiten, squash, aardappelen en courgette.

Zaden en noten

Voedsel dat helpen evenwicht pH

Noten, zoals amandelen, paranoten en bieden basische eigenschappen, evenals. Uit de categorie: venkel, komijn, karwij, vlas, zonnebloem bijdragen pompoen en sesam zaden ook aan het alkalize van je lichaam. Hoge-alkalisch voedsel, zoals die vaak gevonden in vegetarische diëten, werken om uw pH in evenwicht en een over het geheel genomen positief effect hebben op uw gezondheid, volgens de American Dietetic Association.

Olie en azijn

Voedsel dat helpen evenwicht pH

Met behulp van alkaliserende olie en azijn op gestoomde groenten en salade dressings is een gezonde manier om het evenwicht van uw pH, meldt Patrick Holford in "De Optimum Nutrition Bijbel." Alkalische oliën, zoals virgin eerste koude-pers olijf-, bernagie, lijnzaad, avocado, hennepzaad, biologische appel cider azijn, kokosnoot en 's avonds primose oliën zijn nuttig voor het balanceren van de pH.


gerelateerde artikelen