Magnesium en bloedstolsels

July 24

Magnesium en bloedstolsels

Magnesium is een mineraal essentieel voor vele lichaamsfuncties, een daarvan de regulering van bloedstolsels is. Bloedstolsels zijn deeltjes van bloed die samenkomen om te vormen van een plug die remt bloedingen en bevordert de genezing. De aanwezigheid van magnesium voordelen bloedvat gezondheid door Netwerktaakverdeling met calcium in het lichaam. De verhouding van calcium aan magnesium is belangrijk omdat terwijl calcium verantwoordelijk voor de vorming van bloedstolsels is, magnesium verantwoordelijk voor hun beëindiging is.

Bloedstolsels

Een bloedklonter of trombose, is een massa van bloedplaatjes in het bloed dat helpt het lichaam bij het herstellen van beschadigde bloedvaten en stoppen met bloeden. Wanneer een gebied wordt gewond, vormen bloedplaatjes een beschermende barrière, begint het helende proces en stolling.

Problemen er kunnen optreden met buitensporige clot vorming in de bloedvaten. Veneuze bloedstolsels zijn vaak het gevolg van immobilisatie. Een diepe veneuze trombose, een bloedstolsel dat zich in een diep-veneuze voordoet, is gevaarlijk wanneer stukken van de clot, emboli, scheiden en via de bloedbaan naar een slagader reizen. Dit kan leiden tot hartaanval, beroerte of perifere slagader ziekte. Arteriële bloedstolsels kan ook optreden door vorming van tandplak die langs de voering van het bloedvat vormt.

Magnesium

Magnesium is belangrijk in vele lichaamsfuncties, zoals stofwisseling, energieproductie, hormoon functies, cellulaire membraan stabiliteit en de gezondheid van de neuromusculaire, cardiovasculaire en immuun-systemen. Omdat het speelt een rol bij vasculaire gezondheid en onderhoud, kan haar aanwezigheid helpen voorkomen van ziekten zoals diabetes type 2, hypertensie, hart-en vaatziekten en pathologische bloedstolsel vorming. Magnesium kan worden genomen in aanvulling vorm of verbruikt in voedsel zoals hele granen, groene bladgroenten, peulvruchten, zaden en noten.

Magnesium en Vascular Health

Inname van magnesium kan profiteren van de functie van het endotheel, de binnenste laag van de bloedvaten, en verlagen van de systemische ontstekingen. Magnesium vermindert arteriële Toon en spanning en vasodilatatie kan verhogen. Magnesium tekort kan leiden tot de muren van de aders en haarvaten te vernauwen, verhoging van de druk die het bloed nodig heeft om pomp door middel van de schepen. Tekort kan optreden met alcoholisme, ondervoeding, nier en gastro-intestinale aandoeningen, diuretica of excessieve consumptie van zout, suiker en cafeïne.

In "Omloop," een 2000-studie aangetoond dat mondelinge magnesium interventie voor zes maanden in significante verbetering in brachialis slagader endothelial functie in een populatie van patiënten met coronaire hartziekte resulteerde.

Verhouding van Calcium en Magnesium

Magnesium en bloedstolsels

Een andere reden magnesium profiteert de bloedvaten is door haar rol in de vernietiging van bloedstolsels. Magnesium is in staat om te regelen van het proces van stolling door remming van calcium. De release van calcium is verlaagd van en naar de gewenste cellen, bescherming tegen overbelasting van de calcium. Dit evenwicht is belangrijk bij het handhaven van evenwicht van de bloedsomloop omdat calcium de vorming van bloedstolsel bevordert en magnesium hun vernietiging bevordert. Wanneer calcium en magnesium zijn evenwichtige met een onderlinge verhouding onder 4-tegen-1, is de vorming en de vernietiging van bloedstolsels gezond. Als de verhouding hoger dan 4-tegen-1 is, resulteert pathologische bloedstolsel vorming. Magnesium en calcium in evenwicht te houden, voorkomt u dat pathologische vorming van bloedstolsels.


gerelateerde artikelen