Heparine overdosis symptomen

February 1

Heparine overdosis symptomen

Heparine werkt door het verminderen van de bloedstolling vermogen van bloed, waardoor bloedstolsels vormen. Een arts schrijft meestal heparine vóór of na een operatie of tijdens bepaalde medische procedures. Samen met de nodige gevolgen ervan, kan de heparine ongewenste effecten veroorzaken. Bijwerkingen die ernstige of ga niet weg stellen meestal voor een overdosis heparine.

Ongewone bloedingen

Altijd kijken voor tekenen van ongebruikelijke bloeden als excessief bloeden kan duiden op een overdosis heparine, de Mayo Clinic waarschuwt. Symptomen van een overdosis heparine zijn onverklaarbare neusbloedingen, bloeden van het tandvlees bij het poetsen; bloed in de urine; zwarte, teerachtige ontlasting; rode bloed in de ontlasting en het braken van bloed of van materiaal dat lijkt op koffiedik. Een overdosis van heparine kan ongewoon zware of onverwachte menstruele bloeden bij vrouwen. Aspirine en ibuprofen genomen samen met heparine verhogingen bloeden, resulterend in het uiterlijk van een overdosis heparine. De Universiteit van Maryland Medical Center raadt kennisgeving aan een arts van een eventuele falls, hoofd trauma of andere verwondingen terwijl het nemen van heparine, omdat ernstige bloedingen in het lichaam kan optreden.

Gemakkelijk blauwe plekken

Ongewone kneuzing of paarse plekken onder de huid zijn indicatief van een overdosis heparine, rapporten van de National Institutes of Health. Pijn samen met een paarse of zwarte huid verkleuring in de armen of benen optreden met een bovenmatige hoeveelheid heparine. Een overdosis heparine resulteert in gemakkelijk blauwe plekken; wegblijven van ruwe sporten of andere situaties waardoor kneuzingen, de Universiteit van Maryland Medical Center waarschuwt.

Beroerte-achtige symptomen

Volgens de Universiteit van Maryland Medical Center optreden gevaarlijke effecten als met behulp van meer dan de exacte voorgeschreven dosering van heparine. Een plotselinge verlies van evenwicht of coördinatie samen met moeite lopen zijn symptomen die gepaard gaan met teveel heparine. Bijkomende symptomen ervaren met een overdosis van heparine vaak lijken op een beroerte en omvatten een plotselinge, ernstige hoofdpijn, ijlhoofdig gevoel, plotselinge gevoelloosheid of zwakte van het gezicht, een arm of een been--vooral aan één kant van het lichaam-- en plotselinge verwarring gepaard met moeite spreken of begrijpen van spraak.

Andere symptomen

De Mayo Clinic raadt regelmatige controles met een arts terwijl het nemen van heparine. De arts bloed werk bij elk bezoek evalueert en bepaalt de geschikte dosering van heparine. Problemen die worden veroorzaakt door het gebruik van heparine beter met consistente afspraken worden gecontroleerd en vaak de kans op het ontwikkelen van een overdosis kleiner. Verslag van alle bijwerkingen onmiddellijk; geen symptomen voordoen vereisen medische aandacht. Andere symptomen die een overdosis van heparine aangeeft zijn jeuk en branden--vooral op de onderkant van de voeten, koude rillingen, netelroos, een huiduitslag, piepende ademhaling, kortademigheid en moeilijk ademhalen en slikken.


gerelateerde artikelen