Aërobe ademhaling en de hartslag

February 3

Aërobe ademhaling en de hartslag

Als u hebben bezig met intense oefening, hebben u waarschijnlijk ervaren de link tussen aërobe ademhaling en hartslag. Uw hartslag is het aantal beat per minuut, afgemeten aan uw pols. Hoe harder je werkt, hoe hoger uw hartslag zal stijgen. Uw hart en de bloedsomloop wordt zuurstof leveren en verwijderen afvalstoffen sneller hoe hoger uw hartslag, toont de relatie tussen deze twee processen.

Aërobe ademhaling

Uw lichaam nodig om brandstof van elke activiteit, energie en suiker. Aërobe ademhaling op cellulair niveau vindt plaats in aanwezigheid van zuurstof. Tijdens je ademhaling gaat vervoert je lichaam zuurstof via de rode bloedcellen en zuurstof-bevattende eiwitten naar uw cellen. Aërobe ademhaling is een chemisch proces dat gebruikmaakt van suiker in je bloedbaan om energie te produceren. Dit proces kan ook optreden wanneer cellen zijn uitgeput van zuurstof; het is echter niet zo efficiënt zijn op het produceren van energie, volgens Gerard Tortora, auteur van "Principles of anatomie en fysiologie."

Rol van het hart

De kern speelt een vitale rol in aërobe ademhaling door het verspreiden van zuurstof. Hoe meer intens werkt u uit, hoe harder je hart zal werken, waardoor de hartslag. Het lichaam van een doorgewinterde atleet is aangepast om zuurstof efficiënter, dus verlengen aërobe ademhaling, Tortora wordt uitgelegd. Het zuurstof-draagkracht van iemand die regelmatig werkt is groter dan een niet-sportief. De hoeveelheid suiker in uw bloed is beperkt voordat je lichaam de suiker winkels in de spieren en de lever, toevlucht te nemen tot de productie van energie, dat lang niet zo efficiënt is, moet breken volgens Tortora.

Zuurstof

Zuurstof en suiker beperken factoren in aërobe ademhaling. Wanneer u regelmatig uit te werken, past het lichaam zich door bloedeiwitten en rode bloedcellen te verhogen. De cellulaire organellen die verantwoordelijk is voor de productie van energie ook verhogen. Andere veranderingen omvatten een verhoging in haarvaten in je longen, verhoging van de oppervlakte van de gasuitwisseling. Als je hart klopt, is bloed afgedwongen uw bloedsomloop systems uw spieren waar aërobe ademhaling, volgens TeachPE.com plaatsvindt.

Voordelen

Aërobe oefening voordelen uw cardiovasculaire, skelet en respiratoire systemen door ze efficiënter te maken. Om het meeste uit aërobe ademhaling, zal u wilt uitoefenen binnen uw doelzone hart. De Universiteit van Maryland Medical Center legt uit dat deze zone binnen 50 tot 75 procent van je maximale hartslag. Een studie van 2010 in het "Journal van de American Medical Association" gevonden dat vrouwen gewichtstoename voorkomen kunnen, als ze die matig intensieve activiteit ongeveer een uur per dag, de meeste dagen van de week.

Overwegingen

Aërobe activiteit is een essentieel onderdeel van een fitnessprogramma, volgens de American Council on Exercise. U verliest en handhaven van een gezond gewicht via activiteit dat calorie branden maximaliseert. Omdat de aërobe ademhaling is zo efficiënt, hebt u de energie nodig om uit te werken langer en harder. Uw hartslag is een goede manier voor u om te meten van de intensiteit van uw activiteit voor maximale gezondheidsvoordelen.


gerelateerde artikelen