Hoeveel eiwit Per dag voor een tienermeisje?

January 25

Hoeveel eiwit Per dag voor een tienermeisje?

Uw tiener groeit nog steeds, en haar nutritionele behoeften zijn anders dan ze net een paar jaar geleden waren. Ze kunnen worden bezorgd over haar gewicht, kunnen volgen haar referentiegroep bij het kiezen van welke soorten voedingsmiddelen te eten, of mei worden een atleet op zoek naar haar prestaties verbeteren. Uw dochter moet voldoende eiwit in haar dieet te houden van de honger in bay en voor een optimale gezondheid. Leren haar over hoe om te consumeren voldoende eiwit door goed voedsel keuzes te maken.

Hoe veel eiwit?

Hoeveel eiwit Per dag voor een tienermeisje?

Volgens «««Drugs.com, moeten 12 - tot 14-jarigen verbruiken ongeveer 1 gram eiwit per kilogram lichaamsgewicht per dag. Meisjes leeftijd 15 tot en met 18 noodzaak iets minder eiwit, of 0,9 gram per kilogram lichaamsgewicht. Ontdek hoeveel kg je tiener weegt door het delen van haar gewicht in ponden door 2.2. Bijvoorbeeld, als je 13-jarige 100 pond weegt, ze 45.5 kilogram weegt, en ongeveer 45 gram eiwit per dag moet consumeren. De Centers for Disease Control beveelt aan dat de 13-jarigen verbruiken ongeveer 34 gram eiwit elke dag, en 14 - tot 18-jarigen, ongeveer 46 gram.

Speciale overwegingen

Hoeveel eiwit Per dag voor een tienermeisje?

Een populaire misvatting is dat meisjes die atleten moeten veel meer eiwit dan degenen die dat niet zijn. KidsHealth zegt dat een tiener atleet aller de proteïne die ze nodig door middel van een gezond dieet krijgen kan, eten voedingsmiddelen zoals vlees, gevogelte, vis, eieren, zuivel, soja, noten en peulvruchten.

Als uw dochter vegan is, kan ze niet krijgen voldoende eiwit in haar dieet. Als ze vegetariër is en een verscheidenheid van dierlijke producten van niet-vlees eet, is ze meer kans om voldoende eiwitten consumeren. Veganisten moet eten van noten, tofu en andere sojaproducten, bonen en volle granen. Als u zich zorgen dat ze niet genoeg eiwit krijgt, praat met haar arts.

Bronnen

Hoeveel eiwit Per dag voor een tienermeisje?

Als uw dochter dagelijks een 3-ounce gedeelte van vlees eet, zal ze ongeveer 21 gram eiwitten consumeren. Een beker melk heeft 8 gram eiwit, en een kopje yoghurt heeft 11 gram. eiwit. Een kopje van gedroogde bonen bevat 16 gram eiwit. Voor de betere gezondheid van het hart, moet ze voorkomen dat verzadigde vetten indien mogelijk. Moedig uw tiener om te kiezen van magere zuivelproducten en slankere bronnen van eiwit, zoals vis, gevogelte, peulvruchten en mager bezuinigingen van melk.

Waarschuwingen

Hoeveel eiwit Per dag voor een tienermeisje?

Eten van een eiwitrijk dieet kan schadelijk zijn voor de gezondheid van uw tiener. Teveel eiwitten kan nierproblemen, uitdroging en kalkverlies veroorzaken. Vertel uw dochter over deze gevaren en vraag haar om te voorkomen dat hoge-eiwit shakes, poeders en andere eiwit supplementen tenzij haar arts hen raadt. Naast het potentieel bieden haar met teveel eiwitten, kunnen ze haar minder hongerig voor andere levensmiddelen die voedingsstoffen die ze moet maken.


gerelateerde artikelen