De ingrediënten in Wrights koolteer zeep

March 19

De ingrediënten in Wrights koolteer zeep

Wrights koolteer Soap is een antiseptische zeep die was eerst geproduceerd commercieel in Engeland in het midden van de jaren 1860. Volgens Grace gids, een site die de geschiedenis van prominente Britse industries vertelt, de oorspronkelijke Wrights koolteer Soap opgenomen een bijproduct van het proces voor de distillatie van steenkool en werd beschouwd als een uitstekende behandeling voor huidproblemen zoals psoriasis of eczeem. Moderne versies van koolteer zeep bevatten niet meer kolen producten--de Europese Unie heeft hen verboden uit niet-recept-items. Wrights koolteer zeep behoudt echter het uiterlijk en de geur van de oorspronkelijke zeep, alleen met verschillende ingrediënten.

Natrium Tallowate

Een van de voornaamste werkzame bestanddelen in Wrights koolteer zeep is natrium tallowate. Cosmetica Info.org meldt dat natrium tallowate is gemaakt van het vet en talg, van schapen of runderen adipeus weefsel met natriumhydroxide-oplossing reageerde. Natrium tallowate fungeert als een oppervlakteactieve stof, een stof waarmee water om te combineren met zowel de ingrediënten van de zeep en vuil op het huidoppervlak, zodat het vuil kan worden weggewassen. Natrium tallowate ook helpt vorm en stabiliseren van de zeep kunnen schuim indien gemengd met water.

Natrium cocoaat

Natrium cocoaat is de wetenschappelijke naam voor kokosolie. In Wrights koolteer zeep, natrium cocoaat werkt samen met natrium tallowate als een oppervlakteactieve stof, zodat water wegspoelen van vuil van de huid te verwijderen. Natrium cocoaat functioneert ook als een emulgator, een stof waarmee de verschillende ingrediënten in de soap te mengen en soepel te verenigen.

Glycerine

Cosmetica Info.org meldt dat glycerine, een suiker-alcohol die een deel uitmaakt van alle biologische vet en olie bronnen of plant of dier, is een gemeenschappelijk ingrediënt in zeep. Glycerine fungeert als een bevochtiger, een stof die aantrekt en behoudt water. Wegens zijn eigenschappen van water-aantrekken is glycerine een krachtige huid waterontharder en moisturizer; het is opgenomen in Wrights koolteer zeep omdat het maakt de huid voelt gladder en soepeler na gebruik.

Koolteer geur

Moderne Wrights koolteer zeep bevat geen van de steenkool bijproducten die de oorspronkelijke versies van de zeep als hun belangrijkste ingrediënt gebruikt. De geur van koolteer is toegevoegd, echter voor het behoud van de traditionele geur van de originele 19e-eeuwse zeepproducten.

Natriumchloride

Natriumchloride is gewoon de chemische naam voor keukenzout. Cosmetica Info.org legt uit dat in zepen zoals Wrights koolteer zeep, natriumchloride als verdikkingsmiddel wordt gebruikt om de vloeistof en water gedeelte van de ingrediënten van zeep.

EDTA

EDTA is ethyleendiamine Dinatriumethyleendiaminetetra-azijnzuuroplossing, en wordt deze toegevoegd aan Wrights koolteer zeep als conserveermiddel. According to Cosmetics Info.org, EDTA binds to and inactivates the metal ions within mixtures that, over time, could cause the product to deteriorate and become rancid.

Pigmenten

Wrights koolteer zeep gebruikt pigment 13, ook bekend als benzidine geel, geel en rood 3, bekend als toluïdine rood in combinatie om er een opvallende oranje kleur pigment.


gerelateerde artikelen