Bij het eten van gezonde & oefenen, hoeveel stoelgang moet u een dag hebt?

March 20

Bij het eten van gezonde & oefenen, hoeveel stoelgang moet u een dag hebt?

Een exact aantal keer je een stoelgang elke dag moet bestaat niet. In feite, hebben sommige mensen niet normaal ze elke dag. Het is gebruikelijk voor één persoon om één of meer per dag terwijl iemand anders een elke twee tot drie dagen wellicht. Als uw stoelgang voor een langere periode van tijd afgenomen, zie uw arts de oorzaak te achterhalen.

Vezel

De vezel is het deel van uw dieet dat voornamelijk is van invloed op de gezondheid van uw stoelgang. Vezel wordt stof toegevoegd aan uw stoelgang en helpt afvalstoffen beweging van je lichaam. Eet voedsel zoals fruit, groenten en gehele korrels met vezel in uw dieet. Drink voldoende water, anders de vezel kan daadwerkelijk leiden tot constipatie. Omgekeerd, verminderen de hoeveelheid voedingsmiddelen zonder vezel in uw dieet. Bewerkte voedingsmiddelen, zuivelproducten en andere levensmiddelen die meer hebben vet en suiker dan vezels kan leiden constipatie tot of het verergeren.

Oefening

Regelmatige lichaamsbeweging kan aanmoedigen uw darmen te laten functioneren, te helpen uw verblijf regelmatige stoelgang. De aanbeveling is voor een gezond systeem, 150 of meer minuten matige lichaamsbeweging per week. Kies oefening die u genieten, waaronder yoga, wandelen, joggen, zwemmen of dansen.

Bijzondere populaties

Volgens een studie van februari 2004 in "Public Health Nutrition", de verschillende bevolkingsgroepen neiging om ervaring verschillende aantallen stoelgang. Mannen hebben de neiging om meer stoelgang dan vrouwen. Vegetariërs en veganisten hebben meer stoelgang dan vleeseters. Intense oefening lijkt meer stoelgang veroorzaken bij vrouwen dan mannen. Het drinken van alcohol veroorzaakt mannen in de studie hebben meer stoelgang maar dit beïnvloedde niet vrouwen op dezelfde manier. Verder, mensen met hogere BMIs, die dronk meer vloeistoffen en die aten meer vezels had meer stoelgang, ongeacht hun geslacht.

Inconsistenties

Als u vindt dat u problemen ondervindt bij het passeren van een stoelgang, het is pijnlijk of u nog niet had een in langer duurde dan gebruikelijk, zou kunnen u worden verstopt. Er zijn vele redenen voor constipatie, met inbegrip van dieet, gebrek aan oefening, medicatie of een medische aandoening. Aan de andere kant, als een stoelgang te snel door de dikke darm beweegt, kunt u diarree hebben. Onregelmatige ontlasting bent een terugkerend probleem voor u, zie uw arts om te achterhalen van de oorzaak.


gerelateerde artikelen