Antibiotica voor een besmette tand

March 18

Antibiotica voor een besmette tand

Volgens MedlinePlus is kiespijn meestal het resultaat van een tandheelkundige holte waarin de tand begint te verval, wat leidt tot infectie. De oorzaak wordt meestal toegeschreven aan slechte mondhygiëne, hoewel een genetische neiging om tandbederf kan ook een rol spelen. Aangezien de mondholte schering en inslag met bacteriën is, kan elke opening in het tandglazuur ernstige complicaties voor de wortel en de ondersteunende botten. Artsen schrijven allerlei soorten antibiotica aan patiënten met infecties van de tand naar infectie-veroorzakende bacteriën te elimineren. Wie aanhoudende pijn of zwelling van het tandvlees ervaringen moet een tandheelkundige professional onmiddellijk contacteren.

Penicilline

Volgens de website van Merck is penicilline de meest aangewezen antibiotica voor orale flora. Penicilline functies door remming van de vorming van bacteriële muren als ze verspreiden, waardoor bacteriën te verzwakken en sterven. Een penicilline-recept voor een besmette tand duurt over het algemeen gedurende één week, hoewel de symptomen zoals weefsel zwelling, pijn en koorts beginnen te verminderen na een paar dagen. Personen met astma, nierziekte of een geschiedenis van allergieën moeten niet gebruiken voor dit antibioticum, waarschuwt Drugs.com. Als de symptomen aanhouden of verergeren, moeten patiënten onmiddellijk contact opnemen met een professionele tandheelkundige of gezondheidszorg.

Clindamycine

Clindamycine is een alternatief antibioticum voor penicilline voor tand infecties, volgens Merck. Het wordt ook gebruikt voor de behandeling van een verscheidenheid van bacteriële infecties, met inbegrip van die van de huid, de longen en de inwendige organen, volgens MedlinePlus. Het behoort tot de groep van de lincomycine van antibiotica en komt in capsule of vloeibare vorm met de gebruikelijke vereist doseren van drie tot vier keer per dag. De duur van de behandeling hangt af van de ernst van de infectie van de tand, hoewel het meestal niet afgelopen een week verlengt. MedlinePlus zegt dat als misselijkheid, braken, pijn in de gewrichten of spruw ontwikkelt na het innemen van dit antibioticum, de patiënt moet onmiddellijk contact op met een arts.

Amoxicilline en Clavulanate

Amoxicilline is onderdeel van de groep van penicilline geneeskunde, en clavulanate behoort tot de familie van de bèta-lactamase-remmers. De combinatie van deze verbindingen, bekend onder verschillende merknamen, functies door het doden van gevoelige bacteriën om te voorkomen dat de groei, volgens MayoClinic.com. Een mondeling antibioticum, deze drug draagt bij tot het verminderen van de ontwikkeling van resistente bacteriën terwijl de resterende effectief tegen schadelijke flora, volgens DailyMed, een publicatie van de Amerikaanse National Institutes of Health. Deze medicatie is over het algemeen veilig, hoewel diarree, misselijkheid en braken optreden kunnen, meldt Drugs.com.


gerelateerde artikelen