Wat kan ik er ontbreekt in mijn dieet die leiden ernstige krampen tot zou?

December 6

Een verscheidenheid van nutritionele factoren kan leiden tot kramp in uw benen, met inbegrip van problemen bij hydratatie, vitamine of mineraal tekortkomingen of een gebrek aan evenwicht van de elektrolyt. Mits de krampen niet door een onderliggende medische aandoening, zoals multiple sclerose of neurologische schade veroorzaakt worden, zijn deze kwesties relatief eenvoudig te adres door aanpassingen aan uw dieet.

Zorg ervoor dat u bent gehydrateerd

Uitdroging, of een onvoldoende hoeveelheid water in je lichaam, is een veelvoorkomende oorzaak van krampen. Volgens de American Academy of Orthopaedic chirurgen dreigt uitdroging optreden als je in warm weer oefenen, als je veel water aan het zweten verliest. Dit waterverlies ook neemt met het vitaal belang zouten en mineralen, die worden ook wel aangeduid als elektrolyten, met inbegrip van kalium, magnesium en calcium, tot regeling van de spiervezel activiteit. Zorg ervoor dat altijd water bij de hand hebben wanneer u traint om te helpen minimaliseren uw risico op kramp.

Calcium tekort

Calcium is een belangrijke regulator van de spiervezel activiteit. Calcium tekort kan worden veroorzaakt, hebt u een dieet dat is zeer hoog in proteïne of vitaminen A, C en B-12-- of als u last heeft van coeliakie. Er is een grote verscheidenheid van calcium-rijk voedsel die u kunt toevoegen aan uw dieet te verhogen van uw inname: boerenkool, sardines, ricotta afgeroomde melk, magere melk en yoghurt, amandelmelk en verrijkte vruchtensappen alle hebben aanzienlijke hoeveelheden van calcium per portie.

Magnesium zaken

Magnesium tekort in het lichaam gebeurt vaak in combinatie met een calcium tekort. Een gebrek aan magnesium neiging om optreden wanneer u een heleboel geraffineerde graanproducten met de voedzame kiem verwijderd eten, of u voldoende groenten, vlees of noten niet in uw dieet opnemen. Noten die rijk aan magnesium zijn zijn amandelen, cashewnoten en pinda, terwijl peulvruchten zoals bruine bonen, zwarte bonen en edamame zijn ook goede bronnen. Gekookte spinazie, avocado, aardappel, hebben broccoli en wortel alle nuttige bedragen, zoals zalm, heilbot en kipfilet.

Mogelijk kalium probleem

Een voldoende hoeveelheid kalium eten vergemakkelijkt normale zenuw functie en spier controle. Volgens een rapport van Colorado State University, veel volwassenen niet voldoende hoeveelheid kalium eten, en ze moeten hun dagelijkse inname--te verhogen, vooral als ze atletische en regelmatig deelnemen aan lange trainingssessies zijn. Goede voeding bronnen van kalium zijn nonfat melk, yoghurt, abrikozen, bananen, meloen en sinaasappelsap. Andere kalium-rijk voedsel omvat kip, vis, noten, groene bladgroenten, tomaten, aardappelen en wortelen.


gerelateerde artikelen