Cysteïne in eieren

December 4

Cysteïne in eieren

Cysteïne is een aminozuur---een van de bouwstenen van eiwitten---die kunnen worden geproduceerd in het lichaam, maar kunnen ook worden gevonden in een verscheidenheid van levensmiddelen, met inbegrip van eieren. Cysteïne speelt een essentiële fysiologische rol als een voorloper van samengestelde voor stoffen die het immuunsysteem en de ademhalingssystemen ondersteunen en dat kan helpen verminderen het risico van kanker. Vanwege de aanzienlijke hoeveelheid cysteïne die eieren leveren, zijn zij verondersteld om zinvol zijn als beide een versterker van de gezondheid en als een strengthener van haar.

Aspecten

werelds gezondste voedingsmiddelen website beschrijft cysteïne als een aminozuur dat zwavel bevat en dat kan worden geproduceerd door het lichaam in een metabolische weg met betrekking tot de omzetting van methionine S-adenosyl methionine, vervolgens naar homocysteïne, een stof die met serine reageert opleveren van cysteïne. Omdat cysteïne niet hoeft te worden verbruikt voor het lichaam te verkrijgen, wordt het beschouwd als een niet-essentiële aminozuur.

Functie

Cysteïne de belangrijkste functies in het lichaam zijn gekoppeld aan glutathion, een stof die cysteïne is een belangrijk onderdeel van en dat is een essentieel onderdeel van de goede werking van het immuunsysteem. Glutathion kan niet kunstmatig worden gecreëerd in het lichaam zonder cysteïne. Glutathion is een antioxidant---een chemische stof in het lichaam dat vrije radicalen neutraliseert, de verbindingen gedacht om te veroorzaken schade aan cellen en hun DNA. De aanwezigheid van anti-oxidanten zoals glutathion wordt aangenomen dat het risico van ernstige medische problemen zoals kanker en hart-en vaatziekten verminderen. Volgens's werelds gezondste voedingsmiddelen helpt glutathion de lever ontgiften van de bloedbaan door bindt aan zware metalen zoals kwik en lood en waardoor ze worden geëlimineerd uit het lichaam. Bovendien, helpt cysteïne zelf het ademhalingsstelsel; het kan bevorderen de afbraak van slijm en helpt verminderen de symptomen van bronchitis en andere respiratoire aandoeningen waardoor overmatig slijm ontwikkeling. Natuurgeneeskunde Digest rapporteert die cysteïne versterkt de voering van de spijsvertering, stimuleert immuunsysteem door verbetering van de communicatie tussen de immuun cellen en kan worden omgezet naar glucose wanneer metabole brandstof nodig is.

Cysteïne in eieren

According to the Nutriteam.com, eggs---and, in particular, egg yolks---contain 250 mg of cysteine. werelds gezondste voedingsmiddelen rapporten dat de National Academy of Sciences aanbevelen dat mannen verbruiken overal tussen 425 en 700 mg cysteïne per dag, vrouwen tussen 425 en 575 mg cysteïne dagelijks en kinderen tot de leeftijd van 8 tussen 163 tot en met 238 mg. Consuming de eieren regelmatig kunnen gemakkelijk helpen vullen deze dagelijks aanbevolen inname van cysteïne.

Betekenis

Volgens Hair2Stay.co.uk zijn eieren een belangrijk onderdeel van een dieet dat de juiste groei steunt en gezondheid van haar; de website meldt dat het cysteïne opgenomen in de sector eieren een belangrijke reden voor de eieren van de gunstige effecten hebben op haar kracht en uitstraling. NaturalHairLossRemedies.com adviseert die cysteïne verbetert de haartextuur en om te voorkomen dat haaruitval wordt gedacht. Voor gezond haar, maak eieren een deel van uw dieet ten minste drie keer per week.

Andere bronnen van cysteïne

Dan de eieren en de eierdooiers, cysteïne is gevonden in significante hoeveelheden in de volgende voedselbronnen: broccoli, kaas, pluimvee, tarwekiemen, rood vlees, spruiten, haver, yoghurt, uien, knoflook en rode pepers. Twee soorten cysteïne supplementen zijn ook beschikbaar: L-cysteïne hydrochloride en n-acetyl-cysteïne of NAC. De NAC vorm van cysteïne wordt beschouwd als de meest gemakkelijk absorbeerbare vorm van cysteïne supplement.


gerelateerde artikelen