Doet Cholesterol variëren van dag tot dag?

November 22

Doet Cholesterol variëren van dag tot dag?

Cholesterol is een vettige stof die sterke banden met hart-en vaatziekten heeft, en volwassenen worden geadviseerd om een cholesterol test om te controleren of hun niveaus binnen het acceptabele bereik vallen. Cholesterolgehalte neiging te blijven redelijk constant van dag tot dag te wijten aan de complexe mechanismen die het gehalte in je bloed. Op lange termijn veranderingen in levensstijl en sommige medicijnen zijn de enige manier om het garanderen van duurzame dalingen in uw cholesterolgehalte.

Definitie

Cholesterol is een molecule geproduceerd in je lichaam en aanwezig in sommige voedsel dat je eet. Het is een vettige stof gevonden in de hoogste hoeveelheden in voedingsmiddelen zoals kaas, rood vlees, lever en eieren. Het wordt vaak gebrandmerkt als een gevaarlijke chemische stof in de pers, verantwoordelijk voor het veroorzaken van ziekten zoals beroertes en hartaanvallen. Hoewel overmatige inname van cholesterol is gebonden aan een verhoogde kans op ontwikkeling van vaatziekten en moet zeker worden vermeden, is cholesterol nodig in kleine hoeveelheden voor het uitvoeren van essentiële functies in je lichaam.

Soorten Cholesterol

Cholesterol is uitgevoerd rond uw bloed gebonden aan bepaalde eiwitten lipoproteïnen genoemd. Deze kunnen vervoeren cholesterol naar de lever, waar ze worden verwijderd uit het lichaam, een heel normaal proces. Er zijn echter twee soorten cholesterol-uitvoering proteïnen genaamd low-density lipoprotein, LDL, en high-density lipoprotein en/of HDL. Hoog niveau van LDL hebben gebonden aan nadelige gezondheidseffecten van cholesterol, terwijl hoge niveaus van HDL hebt lijken een beschermende rol te spelen.

Cholesterolgehalte

Bij het doen van een cholesterol test, zal de arts kijken naar hoe hoog uw LDL-waarden worden vergeleken met uw HDL, en hoeveel totaal vet of triglyceriden, je hebt in je bloed circuleert. Een combinatie van hoge triglyceriden, laag HDL en hoge LDL kan duiden op een verhoogd risico op hart-en vaatziekten te ontwikkelen. Volgens de National Institutes of Health, de volgende niveaus zijn richtlijnen te volgen bij het doen van een cholesterol test: Total cholesterol minder dan 200 wordt beschouwd als laag risico--boven 240 mg/dL wordt beschouwd als hoog risico; een LDL van minder dan 100 mg/dL is optimaal, 130-159mg/dL wordt beschouwd als grens hoog en boven 190mg/dL is zeer hoog; en triglyceriden minder dan 150mg/dL zijn normale--boven 200mg wordt beschouwd als hoog op zeer hoog.

Cholesterol testen

Een cholesterol-test wordt uitgevoerd door middel van een bloedmonster uw na 9 tot 12 uur vasten. Dit is belangrijk aangezien de lever cholesterol uit je bloed voor 8 uur na een maaltijd verwijderen zal, en eten voor de proef de nauwkeurigheid van de resultaten verminderen kan. Onderzoekers bij de het nationale hart-, Long- en bloed Instituut gevonden dat mensen die hun snel breken voordat getting getest hun LDL met circa 4 procent en hun niveaus van triglyceride door 20mg/dL onderschat. Dit lijkt misschien niet veel, maar het zal zeker lijkt meer belangrijk als uw niveaus borderline hoge zijn.

Dagelijkse variaties in Cholesterol

De lever produceert ongeveer 15 procent van de circulerende cholesterol zelf, en hierdoor bloedspiegels kunnen worden gecontroleerd door het verlagen of verhogen van synthese. Cholesterolgehalte blijven redelijk constant gedurende de dag. Evenals de mogelijkheid voor het synthetiseren van cholesterol, reabsorbs het lichaam veel van de uitgescheiden cholesterol in de dunne darm, wat resulteert in een fijn evenwichtig mechanisme dat besturingselementen bloed cholesterol. Een studie van de 2009 door PM Clifton en collega's, gepubliceerd in het "American Journal of Clinical Nutrition," bleek dat onderwerpen geven een hoge dosis van cholesterol tijdens een maaltijd geen significant effect op LDL niveaus na de maaltijd hadden.

Nauwkeurigheid van Cholesterol Tests

Het vermogen om te oordelen cholesterolgehalte is sterk afhankelijk van de nauwkeurigheid van de tests die in dienst zijn. Het is al bekend sinds de vroege jaren 1930 dat cholesterol metingen worden sterk beïnvloed door de omringende temperatuur en dat variaties van 15 procent binnen iemands test resultaat optreden kunnen als de test is uitgevoerd onder verschillende temperaturen. Zelfs als dezelfde tests worden gebruikt, kunnen er andere redenen voor variaties. Bijvoorbeeld, seizoensgebonden variaties zijn gemeld, met een 2004 bestuderen in de "archieven van interne geneeskunde" rapportage dat 22 procent meer volwassenen had cholesterolniveaus veel hoger in de winter dan de zomermaanden, hoewel de redenen hiervoor onbekend zijn.

Vermindering van de Cholesterol

Cholesterol is daarom onwaarschijnlijk dat verschillen veel van dag tot dag, hoewel vasten wordt aangeraden voor een proef om nauwkeuriger resultaten te waarborgen. Vermindering van totale cholesterol-inname op de lange termijn is veel effectiever op het verminderen van cholesterolniveaus. Een studie van 2000 in het "Journal van de American Medical Association" bleek dat door vervanging van boter met een low-cholesterol margarine, onderwerpen een druppel in hun cholesterolgehalte van 11 procent in slechts twee weken ervaren.


gerelateerde artikelen