Ziekten van de pulmonaire circulatie

July 5

De omloop van de longen (Long) verwijst naar een set van bloedvaten samengesteld van slagaders, aders en haarvaten (kleine bloedvaten). In het bijzonder leiden de pulmonary slagaders tot de longen terwijl de aderen pulmonary de longen verlaten. Soms kunnen de pulmonaire vaartuigen worden beperkt. In sommige gevallen kunnen een bloedstolsel ontwikkelen in deze vaartuigen. Meer problemen kunnen ontstaan als de pulmonaire schepen kunnen eigenlijk verwijden. Een verscheidenheid van ziekten van het verkeer kan bijdragen aan deze problemen.

Pulmonale hypertensie

De Mayo Clinic zegt dat pulmonale hypertensie verwijst naar hoge bloeddruk pulmonary slagaders of de pulmonaire capillairen. Soms, kan deze bloedvaten worden verkleind, geblokkeerd of vernietigd.

Symptomen van pulmonale hypertensie zijn kortademigheid in rust en activiteit, pijn op de borst, flauwvallen, duizeligheid en een snelle of beukende hartslag. Andere symptomen van pulmonale hypertensie zijn zwelling van de enkels, voeten, benen en buik. Vermoeidheid en blauwe lippen of huid (cyanose) zijn ook symptomen van pulmonale hypertensie.

Behandeling van pulmonale hypertensie omvat het nemen van dergelijke vaatverwijdende medicijnen als epoprostenol of iloprost de pulmonale bloedvaten verwijden. Epoprostenol krijgt intraveneus (via de ader), terwijl iloprost via een vernevelaar, een machine die daadwerkelijk de medicatie verdampt wordt geïnhaleerd. Andere medicijnen zijn endothelin receptor antagonsists zoals bosentan, hoge dosis calcium kanaal-blokkers zoals amlodipine, ambrisentan, diureticum drugs en bloed Verdunnende medicijnen zoals warfarine. Zuurstoftherapie kan ook helpen beheren van symptomen van pulmonale hypertensie. In ernstige gevallen, is een Long-transplantatie nodig.

Pulmonaire Embolus

Een pulmonaire embolus verwijst naar een klonter in de bloedvaten van de longen. Deze klonter kunnen vet, bloed, lucht of tumor cellen, zegt MedlinePlus. Symptomen van een pulmonaire embolus zijn scherpe borstpijn onder het borstbeen, plotselinge hoesten dat sputum productieve van bloed en kortademigheid kan bevatten. Een snelle hartslag, snelle ademhaling, klamme huid, piepende ademhaling, zwelling, bekken pijn in het been, lage bloeddruk en duizeligheid.

Behandeling van pulmonale embolus bevat zuurstoftherapie en medicijnen zoals streptokinase en weefsel-plasminogen activator om te helpen de stolsels ontbinden. Bloed-dunner medicijnen zoals warfarine en heparine kunnen worden gebruikt om te voorkomen dat de vorming van deze stolsels.

Hartfalen, ernstige ademhalingsproblemen, ernstige bloedingen, een beukende heartbeat en plotselinge dood zijn slechts een paar van de complicaties die kunnen optreden als een pulmonaire embolus onbehandeld is.

Aneurysma van de longslagader

Het Singapore Medical Journal zegt dat een aneurysma van de longslagader komt zelden voor. Dit verwijst naar een verruiming van de Long van bloedvaten die wordt meestal geassocieerd met hart- of bloedvat problemen, pulmonale hypertensie, infectie en ontsteking van de bloedvaten (vasculitis). Symptomen van een aneurysma van de longslagader kunnen zijn shortness van adem en borst pijn, vooral met de activiteit. Helaas, het is nog onduidelijk wat de behandeling van een aneurysma van de longslagader zou moeten zijn. Chirurgie kan echter een mogelijkheid om het te repareren.


gerelateerde artikelen