Zijn bepaalde groenten of fruit goed voor de stem?

July 1

Zijn bepaalde groenten of fruit goed voor de stem?

Zangers en professionele luidsprekers moeten zorgen voor hun stem, net als atleten zorg voor hun lichaam. De stembanden zijn verrassend klein, ongeveer de grootte van een dubbeltje in een vrouw en de grootte van een nikkel in de gemiddelde man. Hen om gezond te houden, het National Institute on doofheid en andere communicatie stoornissen beveelt aan dat u eet veel fruit en groenten die vitaminen A, E en C. bevatten

Vitamine A

Vitamine A speelt een belangrijke rol in de vocale gezondheid, evenals algemene gezondheid omdat het goede respiratoire gezondheid bevordert en het lichaam helpt te bestrijden van infecties. Vruchten en groenten die vitamine A opnemen zoete aardappelen, wortelen, boerenkool, spinazie, squash bevatten, abrikozen en romaine sla. Nuttigen van ten minste twee porties brengt per dag van de meeste van deze vruchten of groenten u dicht bij uw aanbevolen dagelijkse hoeveelheid van 900 microgram vitamine A voor mannen of 700 microgram voor vrouwen.

Vitamine C

Vitamine C helpt bij het vermogen van het lichaam te vormen en te onderhouden, collageen en andere weefsels, en het kan een rol spelen bij respiratoire gezondheid door verbetering van astma, die belangrijk is voor het behoud van een gezonde stem en longcapaciteit. Fruit en groenten die rijk aan vitamine C zijn bevatten sinaasappels, paprika, kiwi, aardbeien, broccoli, grapefruit en tomaten. Deze groenten en fruit variëren in hun vitamine C-gehalte, maar slechts 1/2 kopje van paprika bevat 116 mg vitamine C, meer dan de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid van 90 mg voor mannen en 75 mg voor vrouwen.

Vitamine E

Vitamine E ondersteunt de functie van de cellen in de longen en de hersenen, en gezonde longen zijn belangrijk voor het behoud van uw stem. Groene bladgroenten zoals spinazie, en fruit zoals avocado's en mango's, zijn goede bronnen van vitamine E. De aanbevolen dagelijkse hoeveelheid van vitamine E voor mannen en vrouwen is 15 mg, die zou moeilijk te handhaven door middel van porties groenten en fruit alleen. Noten, zaden en oliën zijn de beste bronnen van vitamine E.

Waarschuwingen

De beste manier om het handhaven van een gezonde stem is om te eten een verscheidenheid van groenten en fruit per dag. Als u zijn het nemen van een multivitamine, moet u niet nodig om extra vitamine A of E supplementen te nemen. Overdosis vitamine A of E kan ernstige gevolgen hebben voor uw gezondheid omdat deze vitamines vet oplosbaar zijn en blijven in uw systeem langer dan vitamine C, die oplosbaar in water is. Raadt daarom de National Institutes of Health aan het vermijden van overmatige consumptie van vitamine A en E. Consult uw arts voordat u eventuele supplementen voor vitaminen A of E dan een elementaire multivitamine nemen.


gerelateerde artikelen