Wat Is het verschil tussen Urine Glucose en bloedglucose?

December 18

Wat Is het verschil tussen Urine Glucose en bloedglucose?

Glucose is een eenvoudige suiker dat in veel soorten voedsel en in uw bloed bestaat. Het serveert vele functies, waarvan de belangrijkste als een bron van energie is. Je lichaam heeft gevoelige systemen voor het bijhouden van de glucose in uw bloed binnen een normale bereik. Echter in aandoeningen zoals diabetes, kunnen niveaus van de glucose van het bloed worden verhoogd, waardoor glucose te morsen uit in uw urine. Tijdens de zwangerschap, is de glucose in de urine, lijkt de bloedglucose niveau weliswaar meestal normaal.

Glucose bronnen

Glucose is een eenvoudige koolhydraten, en vele voedingsbronnen bestaan. In feite, is glucose aanwezig in bijna alle voedingsmiddelen die koolhydraten bevatten. Glucose kan aanwezig zijn op zijn eigen, of met fructose om te vormen van de twee-suiker molecuul sacharose, ook bekend als lijstsuiker gepaarde. Andere bronnen van glucose zijn groenten en fruit. Granen, peulvruchten, noten en zaden bevatten grote moleculen van glucose, zetmeel genoemd. Zoetstoffen zoals ahornsiroop, honing, high-fructose corn siroop en melasse bevatten ook overvloedige hoeveelheden van glucose. Dierlijke producten zoals vis, koolhydraten-vrij, bevatten geen glucose.

Glucose functies

De belangrijkste functie van glucose is bedoeld als energie naar je cellen. Zodra het wordt afgebroken in de dunne darm, wordt het geabsorbeerd in de bloedbaan, waar het reist in uw hele lichaam en de cellen van elke grote orgel kunt invoeren. Binnen je cellen ondergaat glucose chemische reacties, genaamd glycolyse en de Krebs-cyclus, waarin het is afgebroken en in combinatie met zuurstof voor de productie van ATP, de valuta van de energie van je lichaam. ATP of adenosine trifosfaat, helpt uw lichaam chemische reacties zoals het bouwen van nieuwe eiwitten en recycling van oude cellen ondergaan.

Bloedglucose

Het normale bereik voor bloedglucose is van 70 tot 115 mg/dL, volgens "Maxwell Quick medische referentie." Om te voorkomen dat de glucose die je binnen dit bereik consumeren, scheidt de alvleesklier het hormoon insuline, die glucose in je cellen drijft, waar het kan worden gebruikt voor de brandstof. In diabetes is de alvleesklier om insuline afscheiden of helemaal in voldoende hoeveelheden te voldoen aan de eis van uw lichaam niet in staat. Dientengevolge, blijft glucose in het bloed, waar niveaus kunnen oplopen tot meer dan 1000 mg/dL of 10 keer de bovengrens van normaal. Wanneer dit gebeurt, sommige van de glucose in het bloed aanwezig voert de urine.

Urine Glucose

Urine glucose, ook bekend als glucosurie, wordt meestal veroorzaakt door de ongecontroleerde diabetes. Gezonde individuen kunnen handhaven bloedglucose binnen het normale bereik en dus geen overmaat verschijnt in de urine. Uitzonderingen bestaan, echter. Niet diabetische glucosurie, ook bekend als Renale glucosurie, is een goedaardige aandoening waarin glucose in de urine ondanks normale bloedspiegels wordt weergegeven. Er zijn geen symptomen die gepaard gaan met deze aandoening, die voorkomt in maar liefst 50 procent van de zwangerschappen, vooral in de derde en vierde maanden, volgens de "Huidige medische diagnose en behandeling, 2011." Geen behandeling nodig is, en glucose verdwijnt over het algemeen uit de urine na de levering.


gerelateerde artikelen