Wat gebeurt er als vlees Unfreezes en dan Is Refrozen?

December 25

Wat gebeurt er als vlees Unfreezes en dan Is Refrozen?

De introductie van goedkope koelkasten en diepvriezers voor huishoudelijk gebruik maakte het mogelijk om veilig, verse en kwalitatief hoogstaande voedingsmiddelen in het gemiddelde huis het hele jaar door. Bevriezing is vooral handig, behoud van voedsel voor maanden in bijna nieuwe voorwaarde. Echter, bevriezen en ontdooien van vlees herhaaldelijk kunnen ontnemen van hun kwaliteit en verhogen het risico van voedsel overgedragen ziekte.

Tijd- en temperatuurdisplays

Het risico van een levensmiddel een bron van voedsel overgedragen ziekte is direct gerelateerd aan hoe zorgvuldig ga je ermee om. Bij temperaturen van 40 tot 140 F, kunnen bacteriën gedijen en reproduceren vrij. Dit is een punt van zorg omdat de meer bacteriën in een levensmiddel, hoe groter de kans op ziekte. Bij temperaturen onder 40 Fahrenheit, de meeste bacteriën zijn traag of slapende en weinig bedreiging. Bij temperaturen van de vriezer zijn bacteriën volledig inactief. Waar mogelijk is de doelstellingen te ontdooien van je vlees zonder ooit te laten stijgen boven 40 graden Fahrenheit.

Koelkast ontdooien

Van de USDA Food Safety and Inspection Service herkent drie veilige methoden voor het ontdooien: in de koelkast, stromend koud water of de magnetron. Enige koelkast ontdooien wordt beschouwd als geschikt voor vlees dat zou kunnen worden refrozen. Dit is omdat geen enkel gedeelte van het vlees boven een voedsel veilig koelkasttemperatuur te allen tijde stijgen zal. Andere ontdooien methoden toestaan deel van het vlees te stijgen boven 40 Fahrenheit, maken van een risico van infectie. U zult moeten worden georganiseerd, omdat de koelkast ontdooien vereist een zekere mate van planning vooraf. Karbonades of steaks zal 's nachts ontdooien, maar een hele kalkoen kan dagen duren.

Verlies van kwaliteit

Een tweede invriezen en ontdooien cyclus heeft een invloed op de kwaliteit van het vlees. Wanneer vlees zijn bevroren, ijs kristallen vorm binnen de cellen van spierweefsel en de celwanden doorprikken. Dat is waarom uw vlees sappen lekken wanneer ze ontdooid zijn. Als u het vlees weer bevriezen, u bent het creëren van verdere vochtverlies en, als je uiteindelijk het vlees koken, kan je het dicht en droog van structuur. Commerciële verwerkingsbedrijven bevriezen voedsel zeer snel, produceren kleinere en minder schadelijk ijskristallen, dus vlees die u hebt gekocht bevroren lijden een kleiner verlies van kwaliteit dan vlees die u thuis heb bevroren.

Wanneer niet aan de Refreeze

Gebruik uw verstand wanneer het beslissen te refreeze vlees. Als u hebt uw vlees in de koelkast ontdooid, kunt u de ongebruikte delen refreeze die dag of laat hen overnachting in de koelkast en refreeze ze de volgende dag. Vlees ontdooid in koud water of de magnetron kan worden eerst gekookt en vervolgens bevroren, omdat koken stopt elke bacteriële groei, die kan zijn begonnen. Als het vlees lijkt te hebben geleden vriesbrand, gooi het. Als het vlees verkleurd, slijmerige is of ruikt "off", gooi het.


gerelateerde artikelen