Hoe pocheer appels

February 23

Stroperij is het proces van sudderend eten in een hete vloeistof, zoals water, SAP of wijn. Het is een vetarme-methode van het koken van voedsel tijdens de infusie van hen met smaak. U kunt appelen pocheer als dessert of als begeleiding op een maaltijd. Selecteer appels die vast en op hun hoogtepunt van rijpheid zijn bereikt het beste resultaat. De beste tijd om pocheer appels zijn wanneer ze in het seizoen, in de herfst.

Stap 1

Spoel de appels in koud water en verwijder de skins met een Officemes of een apple peeler. Indien gewenst, kunt u de stengel op. Verwijder vlekken of kneuzingen. Zo veel appels als je wilt bereiden.

Stap 2

Giet uw stroperij vloeistof in een diepe pan. Wijn werkt het beste voor de stroperij van appels. Als u een taart appel, zoals Granny Smith, zijn stroperij kan u wilt gebruiken een witte wijn en zwaarder, zoetere appels in rode wijn te proberen. Gebruik genoeg wijn om te dompelen de appels.

Stap 3

Verwarm de vloeistof op medium tot het begint te borrelen. Vermindering van de warmte en voeg de suiker en de kruiden naar smaak. De hoeveelheid suiker die u gebruikt is afhankelijk van hoe zoet je uw appels wilt te zijn. Als u liever meer zure appels, beginnen met ΒΌ kopje, laat het los en proeven van de vloeistof. Voeg meer suiker toe naar smaak. U kunt ook andere kruiden, zoals nootmuskaat, kaneel of vanille. Als toevoegt met de suiker, een kleine hoeveelheid bij eerste, smaak, voegt u meer indien gewenst.

Stap 4

Zet de appels in de stroperij vloeistof en dekking van de pot. Verlaag de temperatuur om te sudderen en laat de appels pocheer gedurende ten minste 20 minuten. Doorboren de appel met een vork om te testen voor doneness. De vork gemakkelijk moet gaan, maar het fruit moet nog enkele stevigheid.

Stap 5

Verwijder de vrucht met een slotted lepel wanneer het heeft voltooid koken en zet het op een schaal.

Wat die u nodig hebt

  • Appels
  • Officemes of apple peeler
  • Wijn
  • Suiker
  • Specerijen
  • Slotted lepel
  • Schotel serveren

gerelateerde artikelen