Na een trachtte te oefenen

March 3

Na een trachtte te oefenen

Chirurgie van de schildklier kan bestaan uit een biopsie of lumpectomie, waarbij slechts een klein deel van de klier is verwijderd, of een Lobectomie, waarin de helft van de klier is genomen. Meer volledige verwijdering van de schildklier weefsel heet een trachtte. Artsen kunnen aanbevelen schildklier chirurgie voor een aantal redenen, met inbegrip van een verdacht knobbeltje, kanker of een goedaardige knobbel of struma dat symptomen veroorzaakt. Herstel van schildklier chirurgie is over het algemeen snel, en u zal zitten kundig voor al uw normale activiteiten op terugkomen en oefening routines na uw herstel.

Post-operatieve activiteit

Uw arts zal waarschijnlijk je te zijn en lopen nadat u hebt voldoende hersteld van de effecten van de narcose. Voor de eerste paar dagen na de operatie, beleeft u een zekere mate van pijn op de plaats van de incisie, en u wellicht ongemak bij het slikken. U moet elk fysiek belasten werk vermijden of oefenen tot nadat u uw arts op uw post-operatieve afspraak raadplegen, meestal gepland voor zeven tot 10 dagen na uw operatie. Op dit moment zal hij de voortgang van uw genezing beoordelen en je kunt hem vragen of wijzigingen noodzakelijk wanneer jullie naar uw favoriete soorten van de oefening terugkeren zijn.

Nek oefeningen

Schildklier chirurgie vereist dat u uw nek extended of gebogen achteruit, voor de duur van de operatie hebt. Dit kan resulteren in een spier spasme leidt tot nekpijn en spanningen na de operatie, met name bij die personen met vooraf bestaande nek problemen. De endocriene chirurgische eenheid aan de Universiteit van Sydney beveelt aan dat patiënten nek oefeningen uitvoeren, zowel vóór als na de operatie te helpen verminderen van eventuele spierspanning. Deze zachte stukken omvatten flexie en rotatie van de musculus sternocleidomastoideus, flexie en extensie van de posterieure nekspieren, laterale kant bochten te rekken van de zijden van de nek- en schouderklachten haalt om te ontspannen van de achterkant en zijkanten van de hals.

Vocale oefeningen

Chirurgie van de schildklier kan soms het kneuzen of schade aan uw terugkerende laryngeal zenuw, die gevolgen heeft voor uw sprekende stem. Vijf van elke 100 trachtte patiënten last van heesheid voor maximaal zes maanden, volgens de Weill Cornell Medical College afdeling chirurgie. Als u problemen ondervinden met een stem schor of zwak blijft, gewenste stem therapie. Door middel van geïndividualiseerde oefeningen, kan een geschoolde stem therapeut u helpen bij de ontwikkeling van copingstrategieën tot een meer normaal klinkende stem.

Overwegingen

De incisie op je nek zal genezen snel en uiteindelijk worden nauwelijks merkbaar. Nieuwe littekenweefsel is kwetsbaar voor de ultraviolette stralen van de zon, echter. Vooral voor het jaar na de operatie, moet u uw litteken beschermen tegen de zon te bereiken de beste uitstraling. Zodra uw incisie is genezen, gebruik dan een zonnebrandcrème met een hoge SPF op je nek, wanneer u aan oefeningen die u buitenshuis deelneemt moeten, zoals zwemmen, fietsen of wandelen.


gerelateerde artikelen