Tintelende handen en voedingstekorten

March 7

Elk van uw handen bevat miljoenen zenuwuiteinden die sensatie en fijne motor werking. Gevoelloosheid en tintelingen in je handen geeft aan de schade of de abnormale functie van deze zenuwen, een aandoening genaamd perifere neuropathie. Terwijl perifere neuropathie voor een aantal redenen ontwikkelen kan, sommige gevallen van tinging en gevoelloosheid optreden als gevolg van voedingstekorten.

Kalium

Één type van nutritionele deficiëntie die tintelende handen kan veroorzaken is kalium. Kalium speelt een centrale rol bij de overdracht van zenuwprikkels van de zenuwen in uw hele lichaam aan uw centrale zenuwstelsel: kalium moet stromen uit de zenuwcel tijdens de verzending van een zenuw naar toestaan het lef om te blijven wijzen naar je hersenen. Dientengevolge, kunnen kalium tekortkomingen verstoren normale zenuwcel werking, potentieel leiden tot abnormale zenuw signalering die tintelende handen kan veroorzaken. Daarnaast een kalium-tekort kan van invloed zijn op andere zenuwen, met inbegrip van de betrokkenen bij het handhaven van de spijsvertering en een regelmatige hartslag.

Vitamine B-1

Een tekort aan vitamine B1, of thiamine, kan mogelijk ook leiden tot een abnormale tintelend gevoel in uw handen. Neuropathie ontwikkelt zich als een symptoom van droge beriberi, een aandoening die wordt veroorzaakt door chronische thiamine deficiëntie. Naast vreemde gewaarwordingen in je handen, thiamine tekort kan ook leiden tot een verlies van sensatie of spierzwakte in je benen. Daarnaast kan de thiamine deficiëntie ook uw risico van hartfalen of lijn toenemen.

Vitamine B-12

Vitamine B-12, oftewel cobalamine, tekortkomingen kan ook tintelende handen. Zenuw signalering uit je handen naar je hersenen, is afhankelijk van myeline, een stof die wordt ingekapseld en isoleert elke zenuw. Cobalamine deficiëntie leidt tot vernietiging van de myelineschede rond uw zenuwen, zodat ze niet kunnen signalen naar uw hersenen zenden. Dientengevolge, zou je voelt gevoelloosheid of tintelingen ten gevolge van de abnormale zenuw transmissie. Cobalamine deficiëntie kan ook leiden tot spierzwakte en ook van invloed op uw rode bloedcellen, anemie veroorzaken.

Overwegingen

Abnormale sensaties zoals tintelingen of gevoelloosheid in uw handen vormen een ernstige medische aandoening. In sommige gevallen, schade aan de perifere zenuwen kan bewijzen permanent en onomkeerbaar, dus vroege behandeling van neuropathie in handen is sleutel tot beheer van gevoelloosheid en tintelingen. Zoek onmiddellijk medische hulp als u merkt dat tintelend of verdoofd handen, zodat een arts kan aanpakken van de onderliggende oorzaak van de aandoening en suggereren en passende behandeling ter voorkoming van verdere schade zenuwen.


gerelateerde artikelen