Wat kan ik doen over pijnlijke spieren na het lopen van een Marathon

March 8

Wat kan ik doen over pijnlijke spieren na het lopen van een Marathon

Na het lopen van een marathon, voelt u zich kan vieren — maar je spieren kunnen brengen u van de Commissie. Zelfs als u hebt getraind en voorbereid voor het uitvoeren van een lange afstand, kunnen uw spieren voelen pijnlijk. Spierpijn is volkomen normaal en kan beginnen met een dag of twee na het lopen. Pijn meestal gaat weg binnen een week, maar thuis in de tussentijd te kalmeren. Praat met uw arts voordat je probeert alle huismiddeltjes.

Ijs, geen warmte

Zodra u gevoel-spierpijn begint, bereik van een pak ijs. Hebt u niet een pak ijs op hand, wikkel een handvol ijsblokjes in een handdoek. Houd het ijs op de pijnlijke gebieden voor 20 minuten per keer. Het ijs zal verminderen zwelling van de spieren en helpen de pijn verdoofd. Als je hele lichaam doet pijn, vul het bad met koud water en zitten er voor zo lang als je kunt uithouden. Niet zitten in warm water of een fles warm water gebruiken — de warmte zal leiden tot meer zwelling, waardoor pijnlijke spieren nog pijnlijker.

Massagetherapie

Krijgen van een zachte massage door een professional die ervaring met spierpijn na marathon heeft kan helpen ontspannen spierspanning en helpen hen het gevoel minder pijnlijk. Leg aan de massagetherapeut dat je erg pijnlijk, voelt dus hij maakt gebruik van lichte druk tijdens de massage. Als je niet in staat om een massage, zacht werken aan die pijnlijke gebieden zelf. Voorzichtig wrijven in een cirkelvormige beweging — als u pijn voelt, stop dan onmiddellijk.

Over-the-counter medicatie

Wanneer uw spieren pijn voelen, is het een teken dat u moet rusten en te ontspannen. Als uw pijnlijke spieren nog steeds ongemak veroorzaken, neem een dosering van een over-the-counter pijnstiller zoals aspirine, ibuprofen of paracetamol. Neem de dosis precies zoals aanbevolen op de fles etiket. Als je spieren voel me nog steeds pijnlijk, wrijf een over-the-counter spier-crème die aspirine rechtstreeks op de zere plekken bevat. De room zal tijdelijk verlichten pijn.

Rekoefeningen

Zachte stukken verminderen pijn en stijfheid, terwijl je spieren bent herstellende. Ga voor een langzame wandeling de nacht die u klaar bent met de marathon te houden dat uw spieren lenig. De volgende dag, opwarmen uw spieren voordat die zich uitstrekt door een toevallige fietstocht gaande of het nemen van een jog. Strek uw kalveren door liggend op de grond en vervolgens een handdoek rond je rechter voet in een lus. Verlengen van je been tot aan het plafond en trek de handdoek richting van je hoofd naar het verhogen van het traject. Herhaal op de tegengestelde been.


gerelateerde artikelen