Houtskool gezond eet?

May 6

Kool is een stof van non-foodproducten, al een versie van het--genaamd actieve kool--sommige potentiële toepassingen kunnen hebben. Het is belangrijk te begrijpen dat actieve kool en de Houtskool briketten gebruikt voor het grillen zijn verschillend; met behulp van actieve kool betekent niet gewoon consumeren gewone houtskool. Actieve kool wordt gemaakt door het nemen van een grondstof, zoals kokosnoot schelpen, turf, kolen of zaagsel, en carbonizing het in een oven. De potentiële gezondheidsvoordelen van actieve kool moeten verder onderzoek hun levensvatbaarheid te bewijzen.

Vergif preventie

Actieve kool wordt meestal gebruikt als een dringende behandeling voor vergiftiging, zoals houtskool kunnen helpen voorkomen dat het lichaam wellicht van het absorberen van de geconsumeerde giftige stoffen. Volgens «««MayoClinic.com is de effectiviteit ervan beperkt, aangezien het niet werkt om te voorkomen dat de absorptie van bepaalde stoffen zoals benzine, verdunner, verf boorzuur of reinigingsvloeistof. Houtskool kan ook effectief bij het voorkomen van de symptomen die gepaard gaan met voedselvergiftiging zijn.

Cholesterol

Actieve kool kan zinvol zijn in het verminderen van cholesterolniveaus bloed. Een 1986 studie gepubliceerd in het medische tijdschrift "The Lancet" gemeld dat studiedeelnemers verbeteringen in hun LDL, of slecht en HDL vertoonden, of goed, cholesterolniveaus na het nemen van actieve kool. LDL-cholesterol waarden werden verlaagd met een gemiddelde van 41% en HDL steeg met 8%.

Spijsvertering

Een voorgestelde gebruik van actieve kool is voor de behandeling van spijsvertering problemen, zoals gas en opgeblazen gevoel. De effectiviteit van het gebruik van houtskool voor dit doel wordt niet ondersteund door onderzoek. Het is belangrijk op te merken dat sommige merken van actieve kool de zoetstof sorbitol bevatten dat, als gevolg van sorbitol het laxerend effect, kan oorzaak eigenlijk de spijsvertering problemen veroorzaken ze waren bedoeld om te voorkomen.

Overwegingen

Voor noodgevallen behandeling van vergiftiging, het is noodzakelijk om te roepen uw lokale vergif controlecentrum plaats probeert te beheren van actieve kool op uw eigen. Ook voor het ondergaan van een alternatieve behandeling, zoals het gebruik van actieve kool aan lagere cholesterol, raadpleeg dan uw arts. Ze zal zitten kundig voor de beste behandelingsschema aanbevelen voor u, op basis van haar klinische ervaring en uw medische behoeften.


gerelateerde artikelen