Krijg zuigelingen oorinfecties met tandjes?

January 15

Tandjes krijgen kunnen een moeilijke tijd voor een baby, dwingen hen om te gaan met een hele scala van symptomen wanneer hun tanden zijn klaar om te uitbarsten. Sommige baby's eindigen met een beetje earache gedurende deze tijd. De pijn van een uitbarstende tand kan uitstralen naar de oren en ongemak veroorzaken. Tandjes veroorzaakt echter geen, een werkelijke oorontsteking.

Oor infectie identificatie

Kinderen jonger dan 2 jaar zijn veel meer kans om een oorontsteking dan volwassenen vanwege de vorm en grootte van de buizen van Eustachius. Fles voeding, familiale geschiedenis van oorinfecties en in een groep kinderopvang situatie zijn risicofactoren. Oorontstekingen komen ook vaker tijdens het griepseizoen.

Als gevolg van de ontsteking en vloeistof opbouw tijdens een oorontsteking begint het afgesloten ruimte van het middenoor kanaal te kwetsen. Deze worden meestal veroorzaakt door bacteriële of virale agenten. Wanneer het kind heeft een koude, allergie of de griep, bereidt zwelling van de neuspassages, buizen van Eustachius, keel en de scène voor bacteriën om toegang tot het middenoor en een infectie veroorzaken.

Earache of oorontsteking

Proberen te ontcijferen kunnen of een oor-ache is een infectie of niet moeilijk voor een ouder, vooral die met jonge kinderen die niet kunnen uitdrukken wat ze doormaken. Indien er enige twijfel over of u te maken hebben met een infectie of niet, altijd een arts raadplegen. Inmiddels zijn er een paar dingen die je doen kunt om de situatie te beoordelen. In het algemeen, wordt tandjes geassocieerd met milde symptomen. Dit geldt voor oorpijn tandjes, ook gekoppeld. Het ongemak van het oor doet niet verergeren wanneer het is een resultaat van tandjes.

Als er ernstige oorpijn met extreme fussiness of als er kwijting van het oor, is het tijd om te bellen van een arts. Een kind met een oorontsteking ervaringen ook toegenomen pijn op liggen. De baby zal meestal weigeren te liggen en je eerder gemakkelijk-slapende baby zal gedoe terwijl gaan slapen. Hij kan ook vertonen tekenen van een verkoudheid of hoest. Een koorts boven 101.4 graden Fahrenheit ook wijst naar iets meer dan alleen tandjes.

Hoe het wordt behandeld

Oorinfecties als gevolg van virale oorzaken verdwijnen gewoonlijk op hun eigen. De kinderarts zal toezien op de oorontsteking om ervoor te zorgen dat het niet vooruitgang of complicaties veroorzaken. Als een bacteriële agent wordt veroorzaakt door de infectie, zullen antibiotica nodig zijn. Pijn wordt beheerd met pijnstillers, voorgeschreven door de arts van uw kind of over de toonbank.

Complicaties

Meeste oorinfecties opruimen snel met passende zorg. Maar sommige langdurige of herhaalde oorontstekingen kunnen leiden tot gehoorproblemen en problemen met evenwicht. Verspreiding van de infectie is een andere zorg. Toespraak vertraging kunnen optreden als er tijdelijk of permanent verlies van het gehoor als gevolg van de infectie. Daarom is het cruciaal om het onderscheid tussen een eenvoudige earache van tandjes en een oorontsteking, en krijgen dat infectie zo spoedig mogelijk worden opgehelderd. Bel de kinderarts als je twijfelt over wat je kind zou kunnen lijden.


gerelateerde artikelen