Voedingsstoffen voor het hoornvlies

March 27

Voedingsstoffen voor het hoornvlies

Uw ogen zijn een essentieel onderdeel van uw zintuigen en een belangrijke rol spelen in uw dagelijks leven. Hoewel regelmatige optometrist bezoeken en goed onderhoud staan bij het behoud van uw visie, kan het verwerven van bepaalde voedingsstoffen ook zinvol zijn. Het hoornvlies, dat een complexe groep van eiwitten en cellen is, is een transparante structuur die verantwoordelijk is voor de breking van licht, en het is het eerste punt van visueel contact.

Glutathion

Glutathion is een tripeptide natuurlijk geproduceerd door het lichaam. Voor de productie, echter moet u consumeren voldoende hoeveelheden van cysteïne, glycine en glutaminezuur. Glutaminezuur en glycine zijn zelden schaars, terwijl cysteïne door de essentieel aminozuur methionine geschiedt. Levensmiddelen met een hoog in deze samenstelling zijn over het algemeen hoog in zwavel en omvatten eierdooiers, paprika, knoflook, uien en kool. De lens en het hoornvlies zijn rijk aan glutathion, met niveaus drastisch afneemt met de leeftijd. Om te voorkomen dat cataract en maculadegeneratie, eten van voedingsmiddelen met cysteïne en methionine kan helpen houden glutathion overvloedig in het lichaam.

Vitamine C

Vitamine C is één van de meest krachtige antioxidanten en één van de belangrijkste in de lens van het oog, tweede alleen aan glutathion. Deze verbinding helpt bij de productie van collageen, die bijdraagt aan de versterking van de haarvaten, met inbegrip van die voeding aan het netvlies geven, en voorkomt staar door het bewaken van de lens tegen schade door vrije radicalen. Een 1998-studie uitgevoerd aan de Tufts University in Boston gevonden dat de incidentie van cataract met 77 procent in vrouwen consumeren van vitamine C op 400 tot 800 mg per dag verlaagd.

Vitamine E

Zoals vitamine C, vitamine E's voordelen voor het hoornvlies centrum rond zijn antioxiderende eigenschappen. Vitamine E helpt bij het vertragen van het intreden van maculaire degeneratie samenhangen met veroudering en van staar. Lage vitamine E niveaus in het lichaam verzwakken capillaire wanden en kleine witte of gele deposito's te vormen op het netvlies--een teken van degeneratie kunnen veroorzaken. Voedingsmiddelen die rijk zijn aan vitamine E omvatten asperges, avocado, gedroogde pruimen, soja en tarwekiemen olie.


gerelateerde artikelen