Tennis bal oefeningen voor voeten

March 3

Tennis bal oefeningen voor voeten

Volgens Dr. Noreen Oswell, hoofd van podiatric chirurgie bij Cedars-Sinai Medical Center in Los Angeles, kunnen voet-gerelateerde verwondingen worden voorkomen door gewoon de versterking van de voeten. Een gemeenschappelijk tennisbal kan dienen als een nuttig instrument voor versterking en herstel van je voeten. Of je een blessure, hoge bogen, platvoeten, eeltknobbels of eelt hebt, bieden tennis bal oefeningen voor voeten een gemakkelijke, goedkope zelf-onderhoudsprogramma voor gezonde voeten.

Rollen van Massage

Rollen van de voet met een tennisbal biedt een zelf gecontroleerde massage en rekken voor de onderkant van de voet en de plantaire fascia. Begin door zittend op een stoel en de tennisbal onder je voet te plaatsen. Zachtjes pressiemiddelen zoveel als je tolereren kunt om de bal duwen in de vloer, rolling de bal heen en weer van je tenen naar je hiel. Rol de bal gedurende 30 seconden en schakel over naar de andere voet. Doe de rollende massage tennis bal oefening twee tot vier dagen per week om voet-gerelateerde verwondingen te verhinderen.

Flexie Stretch

Maximaliseren de flexibiliteit van de spieren en pezen in je voet, is enkel en onderbeen essentieel voor optimale voet kracht en functie. Ter verbetering van uw flexibiliteit, presteren een flexie-stuk met behulp van de tennisbal geplaatst tegen een muur. Start door het plaatsen van de bal van een voet op de top van de bal met je hiel plat op de vloer. Leun je bovenlichaam langzaam in de muur te verhogen van het traject voelde in de voet, enkel en onderbeen. Houd de stretch voor drie langzame adem en schakelen van de voeten.

Ter plaatse druk

Plek druk uitoefent gewoon focus op eventuele verklevingen in de spieren van de onderkant van de voet. Plaats de tennisbal onder de bal van uw voet en stevig druk op je voet naar de bal gedurende 10 seconden op verschillende locaties. Begin door te focussen op drie plekken in de buurt van de basis van je tenen, geleidelijk werkt de bal richting je hiel.

Permanent Massage

De staande massage oefening is een geavanceerde oefening afgeleid van de rollende massage. U kunt het toepassen van meer druk te verhogen van de intensiteit van de oefening door meer lichaamsgewicht naar de bal toe te passen. Vergelijkbaar met de rollende massage, plaats de tennisbal onder één voet staand, steadying uzelf tegen een muur. Oefen zoveel druk uit zoals u kan tolereren. Rol de bal heen en weer van je tenen hak gedurende 30 seconden te schakelen van de voeten.


gerelateerde artikelen