Welke Plastic flessen zijn veilig?

July 17

Welke Plastic flessen zijn veilig?

Sommige plastic flessen kunnen uitspoelen schadelijke chemische stoffen naar de vloeistoffen die je van hen drinkt. Deze chemicaliën zijn bisfenol A en ftalaten. Bisphenol A interfereert met de reproductieve ontwikkeling van dieren en is aangegeven als een oorzakelijke factor van hart-en vaatziekten en diabetes in mensen. Ftalaten kan verstoren uw hormoonhuishouding en hormoon onevenwichtigheden mogelijk te maken.

Ongelukkige nummer 7

Fabrikanten gebruiken Bisfenol A in de productie van hard plastic flessen, zoals die worden gebruikt door kampeerders. Baby flessen bevatten ook vaak Bisfenol A ook. Gewoonlijk zijn harde plastic flessen gemaakt van polycarbonaat. U vindt als een plastic container door te kijken naar haar recycling nummer is gemaakt van polycarbonaat. Als u het nummer "7" in het midden van de recycling driehoek-symbool ziet, de fles bevat polycarbonaat kunststof en je moet vermijden. Flessen label recycling nummers 1 t/m 6 bevatten geen Bisfenol A. grote hoeveelheden

Studies hebben overtuigend aangetoond dat drinkwater uit polycarbonaat flessen verhoging van de hoeveelheid Bisfenol A in je lichaam. In een 2009 studie uitgevoerd aan de Universiteit van Harvard, aangeworven onderzoekers 77 vrijwilligers om te drinken koud water uitsluitend uit twee polycarbonaat flessen voor één week. De resultaten toonden aan dat de vrijwilligers Urine Bisfenol A concentratie was gestegen met 69 procent tegen het einde van het experiment. Deze resultaten zijn in lijn met verwachtingen zodra andere studies hebben aangetoond dat Bisfenol A, in feite doet, uitspoelen naar vloeistoffen opgenomen in polycarbonaat flessen.

Eenmalig gebruik flessen

De meeste flessen voor eenmalig gebruik water bevatten geen Bisfenol A. fabrikanten produceren deze flessen met niet-polycarbonaat kunststof; hun zachtheid bevestigt dit feit als polycarbonaat flessen neiging om kunststof zeer hard. U kunt ook bevestigen dat eenmalig gebruik flessen geen polycarbonaat kunststof bevatten door het controleren van de recycling nummer op hun bodems. Vergeet niet dat het nummer "7" betekent dat de fles bevat polycarbonaten dat Bisfenol A naar uw drankje uitspoelen kunnen. Toch, eenmalig gebruik flessen zijn ontworpen voor slechts één vorm van gebruik, en worden na gebruik gerecycled. Zij bevatten andere potentieel schadelijke chemicaliën, zoals ftalaten, die naar uw drankjes uitspoelen kan als het plastic warm wordt.

Magnetron-Safe kunststoffen

Voor de verwarming van uw baby fles in de magnetron, door ervoor te zorgen dat het gemaakt van magnetron-safe kunststoffen. Anders kan het verhittingsproces bepaalde chemicaliën, zoals ftalaten, worden het uitspoelen naar de melk of baby formule. Fabrikanten gebruiken ftalaten te maken van kunststoffen, meer zacht en buigzaam. Ze toevoegen meestal ftalaten aan polyvinylchloride, of PVC, kunststof. De meeste flessen water bevatten geen ftalaten, maar de tepels van sommige baby flessen kunnen, hoewel de meeste fabrikanten niet langer gebruik maken van hen. Nog, worden ervoor dat elke fles je het label "magnetron-safe bevat" zodat de verwarming het niet zal leiden tot schadelijke chemische stoffen aan het uitspoelen naar je baby's eten.


gerelateerde artikelen