Welke Machine gebruik je om je buikspieren te werken in de sportschool?

May 8

Welke Machine gebruik je om je buikspieren te werken in de sportschool?

Sportscholen en fitnesscentra bieden een breed scala van de oefeningsapparatuur; de meeste bieden een zittende abdominale-crunch en torso-rotatie machine voor buikspieroefeningen. Hoewel deze machines toestaan u aanzienlijke weerstand aan de crunch oefening toevoegen, zijn ze niet doeltreffender op gericht op uw buikspieren aan te spannen dan een reguliere crunch.

Zittende abdominale Machine

Een zittende abdominale machine richt zich op uw rectus abdominis, die uw meest zichtbare ab spier is. Het heeft een verstelbare stoel en een rugsteun voor de ondersteuning van de lage rug. Uw bovenrug rust tegen een schouderriem met vulling die terug voorbij loodrecht op de vloer leunt zodat u met een uitgebreide waaier van motie. Verplaats het gewicht pin in de stapel gewicht om te selecteren uw weerstand. Zitten in de machine en grijp de handgrepen. Crunch naar voren, trek je ribben naar uw heupen en laat je onderrug om af te ronden. Houd uw lagere terug gedrukt in de rugsteun in het verkeer.

Torso Rotation

De romp-rotatie machine richt zich op uw obliques, of zijkant abs. U kunt draai je romp tegen weerstand. Sommige machines torso-rotatie houd je bovenlichaam stationaire terwijl je onderlichaam draait; anderen houdt uw onderlichaam stationaire terwijl je bovenlichaam roteert. Zitten in de machine en je borst tegen de borst pad rusten. Trek uw navel richting van je wervelkolom te activeren uw buikspieren aan te spannen. Grijp de handgrepen en links naar rechts draai in een vloeiende beweging.

Effectiviteit

Een studie, uitgevoerd aan de Universiteit van Nebraska, Kearney, getest de effectiviteit van een zittende abdominale machine ten opzichte van een reguliere crunch. De onderwerpen voltooid herhalingen op de machine met behulp van weerstand gelijk is aan 50% van hun maximum één-herhaling en 75 procent van hun één-herhaling maximaal. De abdominale machine deed niet activeert de musculus rectus abdominis aanzienlijk meer dan de standaard crunch, onderzoekers vonden. Echter de machine het betrekken van de rectus femoris, een spier aan de voorkant van je bovenbeen, aanzienlijk meer. Zoals de deelnemers meer gewicht op de buik machine gebruikt, de activiteit van de rectus femoris verhoogd, maar de activiteit van de buikspieren niet te verhogen.

Overwegingen

Hoewel de abdominale machines bij een sportschool de buikspieren niet meer dan een reguliere crunch werkt kunnen, dit betekent niet dat deze machines niet een plek in uw workout routine. Hebt u moeilijkheid om neer en omhoog uit de vloer, misschien vindt u een abdominale machine veel handiger in gebruik. De deelnemers aan de studie van Nebraska waren atleten die wist hoe correct gebruik van een abdominale machine. Als u trek met je armen of momentum gebruiken, vermindert dit de effectiviteit van de machine nog verder.


gerelateerde artikelen