10 voedingsmiddelen voor gezonde longen

October 19

10 voedingsmiddelen voor gezonde longen

Elke dag brengt via u uw longen om te ademen ongeveer 25.000 keer, rapporten MedlinePlus, een website van het National Institutes of Health. Longziekten zoals kanker, longontsteking, COPD en astma kunnen beperken het vermogen van uw lichaam om in zuurstof, waarbij alle van je cellen moeten functioneren. Volg om te houden van uw longen in tiptop conditie, een gezonde voeding vol met vers voedsel. Enkele van de beste voedingsmiddelen voor de gezondheid van de longen omvatten pompoen, papaja's, spinazie, boerenkool, gele paprika's, guave, zwarte bonen, linzen, wilde zalm en roodbruin aardappelen.

Carotenoïde voordelen

Bepaalde leden van het carotenoïde familie van fytonutriënten kunnen helpen voorkomen dat longkanker, meldt het Linus Pauling Instituut. Fytonutriënten zijn verbindingen die zich voordoen in plantaardig voedsel, waardoor ze hun heldere tinten. Met name tonen een combinatie van Luteïne en Zeaxanthine en beta Kryptoxanthine belofte in de bescherming tegen longkanker. Pompoen heeft de hoogste concentratie van beta-Kryptoxanthine, met papaja's tweede. Als u de meest Luteïne en zeaxanthine, voeg de lommerrijke Groenen spinazie en boerenkool aan uw dieet.

Antioxidant vitamine C

U waarschijnlijk beurt om vitamine C wanneer u verkouden, maar onderzoek toont aan dat de inname van dit antioxidant heeft ook voordelen voor longontsteking, een gemeenschappelijk longontsteking. In een recensie van vijf studies gepubliceerd in de "Journal of the Royal Society of Medicine" in 2007, vonden onderzoekers dat vitamine C-inname hadden een preventief effect op longontsteking in drie van de studies, en een therapeutisch effect in de andere twee. Als je alleen sinaasappelen voor vitamine C eet, is het tijd om te evalueren uw keuzes. Kies voor de meest vitamine C per portie, gele paprika en guave.

Folaat voedingsmiddelen

Stimuleren van uw inname van levensmiddelen die van folaat, een B-vitamine, kan ook helpen uw longen beschermen tegen chronische obstructieve longziekte of COPD, een term die een verscheidenheid van longaandoeningen behandelt, met inbegrip van chronische bronchitis, emfyseem en sommige vormen van astma. Een studie van volwassenen met COPD in 2010 gepubliceerd in het "Azië Pacific Journal of Clinical Nutrition" gevonden dat kortademigheid van deze voorwaarde geassocieerd met een lage inname van voeding folaat wordt. Onderzoekers concludeerden dat verhoogde folaat de inname zouden kunnen profiteren van algehele longfunctie. De hoogste in dieet folaat per portie twee voedingsmiddelen zijn zwarte bonen en linzen.

B-6 voor de gezondheid van de longen

Zoals folaat is vitamine B-6 in het bijzonder gekoppeld aan betere algehele longfunctie en bescherming tegen longkanker. In een studie gepubliceerd in het "Journal van de American Medical Association" in 2010, onderzoekers gekeken naar meer dan 385.000 bloedmonsters van mannelijke rokers en rokers en ontdekt een lager risico op longkanker bij mensen met hogere waterstand van de B-6 in hun bloed. Om goede B-6 bronnen in uw dieet voor gezonde longen opnemen, kijken naar wilde zalm en roodbruin aardappelen.


gerelateerde artikelen