Wat zijn enzymen gebruikt om de afbraak van koolhydraten?

March 26

Wat zijn enzymen gebruikt om de afbraak van koolhydraten?

Hebben u ooit laat een cracker zitten in je mond zonder te kauwen het en merkte een zoete smaak bouwen op je tong? Die smaak is het resultaat van een enzym probeert te breken de cracker. Enzymen werken in uw maag-darmkanaal te hydrolyseren de lange ketens van een koolhydraat en maakt ze in kleinere ketens. Het uiteindelijke doel van koolhydraten verteren wil ontmantelen hun structuur in kleinere moleculen die je lichaam kan absorberen.

Vertering en absorptie

Het doel van de spijsvertering en het absorberen van suikers en zetmeel wil voortdurend hen breken in kleinere moleculen die je lichaam kan absorberen en gebruiken. Grotere zetmeel moleculen of complexe koolhydraten, moeten het uitgebreide verdeling. Enkelvoudige koolhydraten of suikers een uitsplitsing proces of vereist geen bij allen.

Afbreken van

Koolhydraten vertering begint in je mond met de hulp van een stof genaamd "speeksel amylase," een enzym dat afbreekt zetmeel in kleinere glucose moleculen genaamd "dextrine." Dextrine worden soms gebruikt als verdikkingsmiddel in voedsel. De kleinere ketens van zetmeel of dextrine, krijgen verder onderverdeeld in polysacchariden en vervolgens maltose.

Belangrijkste spijsvertering

Hoewel koolhydraat vertering begint in de mond, allermeest naar de werkelijke hoeveelheid werk vindt plaats in de dunne darm. Met het werk van drie verschillende enzymen, krijgen koolhydraten van polysacchariden tot gebroken kortere ketens van glucose en disacchariden. Enzymen in de buitenmembraan van de intestinale cel voeren de definitieve ontmanteling van de koolhydraten. Deze enzymen zijn maltase, die maltose in glucose breekt; Sacharase, die sacharose in glucose en fructose breekt; en lactase, die lactose in glucose en galactose breekt.

Vezel

Vezels hangen in de maag en de vertraging maag legen, bevordering van een gevoel van volheid of verzadiging. In uw dikke darm, hebben uren nadat u klaar bent met het eten, de meeste suikers en zetmeel zijn verteerd. De vezel is het enige deel van de koolhydraten die blijft in uw spijsverteringskanaal opgeslagen. Het trekt water, dat de kruk voor passage zonder inspanning verzacht.


gerelateerde artikelen