Soapless reinigen

May 28

Wanneer water alleen is niet genoeg voor de zuivering, de meesten van ons is bereik voor zeep, of wat we denken zeep. U kunt worden verrast om te vinden dat veel van de reinigingsmiddelen die u eigenlijk detergentia of synthetische zeep vervangt. Zoals zepen trekken detergenten vuil en olie, omhoog tillen zodat het kan weg worden gespoeld. Er zijn vele alternatieven voor zeep of u nood voor zindelijk uw gezicht, lichaam en haar.

Functies

Synthetische wasmiddelen verschillen uit zeep op verschillende manieren. Zeep is gemaakt van vet, zout en olie, terwijl wasmiddel reinigingsmiddelen geen vetzuren bevatten zoals zeep doen. Zeep is meer alkalisch, terwijl detergentia de pH van een gezonde huid evenaren kunnen. Zeep kunt laten een residu op huid of andere oppervlakken, terwijl detergentia spoel weg schoner. Zeep is gewoonlijk minder duur dan detergentia.

Betekenis

Omdat het alkalisch en een residu laat kan, kan zeep irriteren gevoelige of droge huid, terwijl wasmiddelen zijn vaker worden zacht. Premie zepen kunnen hebt toegevoegd ingrediƫnten, zoals extra vetten, te overwinnen van het drogende effect van zeep. Agressieve reinigingsmiddelen, kunnen echter gevoelige huid irriteren. Het is zinvol om het gebruik van de meest zachte reinigingsmiddel mogelijk dat de baan gedaan krijgt.

Algemene reiniging

Verschillende soapless reinigingsmiddelen worden commercieel geproduceerd. Deze kunnen in vaste vorm, zoals de Dove Beauty Bar of Zest Deodorant Bad Bar, of vloeibare vorm, zoals olie van Olay of Neutrogena lichaam wast. Sommige soapless reinigingsmiddel, zoals Cetaphil of pHisoderm, zijn erg zacht en aanbevolen voor gezicht gebruik en gevoelige huid.

Oil Cleansing methode

De oil cleansing methode (OCM) maakt gebruik van olie om het gezicht schoon te maken. Gebaseerd op het principe dat olie olie oplost, de OCM maakt gebruik van een mengsel van castor olie en kaki of zonnebloem zaad olie. De meer vette uw huid, hoe groter het percentage van de castor olie je gebruiken moet; Start met een mix van halve castor olie en half olijfolie of zonnebloempitten olie en pas als dit nodig is. Plaats enkele van uw olie mengen in je hand, dan wrijf je handen samen en zachtjes masseren de olie in uw huid. Daarna een schoon washandje spoel in warm water, wring het uit en plaats deze op je gezicht. De warmte van het washandje opent uw poriƫn en helpen verwijderen van de olie en vuil. Herhaal zo nodig wanneer het washandje koelt totdat alle van de olie is verwijderd. Als uw huid droog na zuivering voelt, u kunt een druppel van het mengsel van uw olie massage in je gezicht, en u kan willen overwegen minderen van het aandeel van castor olie. Olie zuivering kan worden gebruikt op het hele lichaam, en u wilt mogelijk liever een zuivering product dat is ontworpen voor gebruik van het lichaam zoals Alpha Keri Shower en bad olie olie gebruiken.

Haarverzorging

De meeste shampoos zijn detergentia in plaats van producten op basis van zeep. Een alternatieve reinigende methode voor het haar is baking soda, een milde alkali, opgelost in water. Met behulp van een spoelen met appel cider azijn zal herstellen van het natuurlijke zuur-evenwicht van de hoofdhuid en verzegel de haarschacht zonder de behoefte aan extra conditioners.


gerelateerde artikelen