Vroege symptomen van neuropathie HIV-gerelateerde

August 5

Vroege symptomen van neuropathie HIV-gerelateerde

Overzicht

HIV-gerelateerde neuropathie is een chronische inflammatoire polyneuropathie, waardoor schade aan de zenuwen in de hersenen of wervelkolom of zenuwen elders in het lichaam. De term polyneuropathie betekent dat verschillende zenuwen zijn betrokken. Deze vorm van neuropathie doet zich voor omdat de lichaamseigen immuunsysteem aan de HIV overreageert en is schadelijk voor het lichaam van de zenuwen. Een persoon met HIV neuropathie moet rekening houden met bepaalde vroege symptomen van deze aandoening.

Gevoelloosheid en tintelingen

HIV neuropathie kan leiden tot gevoelloosheid en tintelingen, zoals het immuunsysteem de zenuwen schaadt. Vroeg op, gevoelloosheid en tintelingen in de vingers en tenen, later vordert in de armen en benen af kunnen worden ervaren. Een persoon met een bekende geschiedenis van HIV die ervaren een nieuwe begin gevoelloosheid en tintelingen moet onmiddellijk een afspraak met zijn arts voor behandeling.

Zwakte

Een ander vroeg symptoom van HIV neuropathie is zwakte, die meestal in de armen en de handen, of de benen en de voeten optreedt. Als HIV vordert, het immuunsysteem kan verdere schade vroeg in de loop van de ziekte veroorzaken. Toenemende schade aan de zenuwen kan leiden tot zwakte in de ledematen, waardoor het moeilijk uit te voeren activiteiten van het dagelijks leven. In dit geval moet de persoon niet aarzelen om onmiddellijke medische behandeling, zodat de juiste therapie kan worden gestart om te voorkomen dat verdere verslechtering van deze zwakte.

Pijn

Pijn is een gemeenschappelijke vroege symptoom HIV neuropathie is gekoppeld. Deze voorwaarde veroorzaakt vaak pijn in de vingers, tenen, armen of benen. Pijn kan worden omschreven als branden, achy of tintelend gevoel. In dit geval kunnen medicijnen worden voorgeschreven om te helpen een persoon omgaan met de pijn. Controle van de onderliggende progressie van HIV, zal het begin van verdere complicaties van HIV neuropathie zacht.


gerelateerde artikelen