Oorzaken van lage bloeddruk en slechte bloedsomloop

April 7

Oorzaken van lage bloeddruk en slechte bloedsomloop

Bloeddruk verwijst naar de kracht uitgeoefend door bloed circuleren in de bloedvaten. Lage bloeddruk, ook wel hypotensie, is wanneer de stroom van bloed lager is dan normaal en kan de juiste hoeveelheid zuurstof en voedingsstoffen uit gepompt naar de vitale organen. Slechte circulatie is vaak een verwante aandoening die verwijst naar de verharding van de slagader muren, waardoor bloed stroomt door het lichaam kan. Lage bloeddruk niet noodzakelijkerwijs leidt tot slechte circulatie, de Mayo Clinic blijkt evenwel dat de twee problemen optreden in bepaalde omstandigheden zoals ziekte van de perifere slagader.

Uitdroging

Volgens de Mayo Clinic is uitdroging een mogelijke oorzaak van lage bloeddruk. Uitdroging vindt plaats wanneer het lichaam meer water verliest dan duurt het. Het resultaat is zwakte, vermoeidheid en een eventuele daling van de bloeddruk. Bloeddruk wordt verlaagd tijdens uitdroging als gevolg van het gebrek aan zuurstof in de weefsels van het lichaam te bereiken. Indien onbehandeld, kan een meer ernstige en levensbedreigende aandoening, de zogenaamde hypovolemische shock optreden.

Nutriënten deficiëntie

Voedingstekorten kunnen leiden tot lage bloeddruk. De American Heart Association geeft aan dat een gebrek aan essentiële vitaminen zoals B-12 en foliumzuur kan bloedarmoede veroorzaken en tot lage bloeddruk leiden. Dit is een gevolg van het lichaam niet produceren genoeg rode bloedcellen om aan te vullen van het systeem. Voedingstekorten kunnen eenvoudig worden gecorrigeerd met behulp van betere voeding of supplementen.

Slagader ziekte

De Mayo Clinic blijkt dat perifere slagader ziekte is een gemeenschappelijke bloedsomloop probleem veroorzaakt slechte circulatie in de extremiteiten van het lichaam. Verkeer wordt geblokkeerd als gevolg van de slagaders verkleinen, wat resulteert in een vermindering van de bloedstroom tot de buitenste ledematen. Perifere slagader ziekte is behandelbaar met arts overleg en levensstijl te veranderen.

Perifere vaatziekten

Er zijn twee soorten verkeer stoornissen aangeduid als perifere vaatziekten. De American Heart Association herkent de omloop aandoeningen als functionele of biologische. Functionele perifere vasculaire ziekten zijn die op korte termijn en veroorzaakt door koude temperaturen, stress en roken worden kan. De organische vasculaire ziekten zijn ernstiger en veroorzaakt door veranderingen in de bloedvaten. Zij omvatten ontsteking en opbouwen van vet in de slagaders, waardoor een blok van de bloedstroom. Beide vormen van vaatziekten bijdragen aan mogelijke circulatie problemen, hoewel elk kan worden behandeld met medicijnen of veranderingen in levensstijl.


gerelateerde artikelen