De voordelen van de gezondheid van de wortel van de Yucca

June 14

De voordelen van de gezondheid van de wortel van de Yucca

Yucca wortel, soms ook gespeld "yucameel," is bekend onder de namen maniok en cassave. Inheems in Zuid-Amerika, deze zetmeelrijke knolgewassen wordt gegeten in heel Latijns-Amerika, Zuid-Azië, het Caribisch gebied en Afrika. Gebruikt om tapioca meel, heeft yucca een textuur een beetje chewier dan de aardappel en een mildere smaak. Rijk aan allerlei voedingsstoffen, yucca kan worden gebruikt als een substituut in bijna alle van uw favoriete aardappel gerechten.

Vitamine C in Yucca

Een portie rauwe yucca 1-cup heeft een beetje meer dan 42 milligram vitamine C per portie. Dit voorziet 56,5 procent van de dagelijkse inname 47 procent van de DI voor volwassen mannen, vrouwen, bijna 50 procent van de DI voor zwangere vrouwen en 35 procent van de DI voor borstvoeding geven vrouwen. Een natuurlijke antioxidant vitamine C beschermt uw lichaam tegen vrije radicalen, die zijn gemaakt door je lichaam wanneer het voedsel verteert. Vrije radicalen kan versnellen het verouderingsproces, verhogen van uw kansen op het ervaren van de dood van de cel en de schade die leiden hart-en vaatziekten en kanker tot kan. Daarnaast is vitamine C gebruikt om collageen, die is van essentieel belang voor de huid, ligamenten en pezen bloedvat productie.

Hoog in voedingsvezels

Volgens MedlinePlus en de Colorado State University eten de meeste volwassenen niet voldoende voedingsvezels. Voedingsvezels vermindert het aantal calorieën die je verbruikt door het maken van die je voller sneller voelt. Het helpt ook je lichaam afvalstoffen verdrijven als het helpt bij het passeren van uw systeem--onvoldoende hoeveelheid voedingsvezels tot constipatie leiden kunnen. Met 3.7 gram voedingsvezels per portie van 1-cup, yucca ' root ' heeft tussen 9,7 procent en 17,6 procent van uw aanbevolen inname van voedingsvezels.

Veel kalium

Kalium is een elektrolyt die door je lichaam elektriciteit geleidt. Het regelt ook de elektrische activiteit van uw hart. Op de top van dit, is kalium nodig om gezond lichaam ontwikkelen, aangezien het helpt Maak spier en eiwitten en aids in de afbraak van koolhydraten in glucose. Een portie 1-cup yucca wortel bevat 558 milligrammen van kalium. Dit is bijna 12 procent van de aanbevolen inname van kalium voor volwassen mannen en vrouwen en bijna 11 procent van de ooi voor zwangere en zogende vrouwen.

Rijk aan folaat

Folaat is ook bekend als vitamine B-9, en als een B-vitamine, het ondersteunt je immuunsysteem, verbetert de hersenfunctie, helpt bij de afbraak van koolhydraten en helpt uw lichaam beter stress tolereren. Het is ook nuttig in het gezond houden van uw haar, de huid, de ogen en de lever. Folaat is vooral belangrijk voor degenen die gaan door periodes van snelle groei, zoals tijdens de puberteit of zwangerschap. Bovendien, het helpt met het maken van DNA, en samen met vitamine B-12, helpt rode bloedcellen produceren. Een portie 1-cup yucca heeft 56 microgram folaat. Dit is 14 procent van de aanbeveling van de voeding voor volwassen mannen en vrouwen, iets meer dan 11 procent van de aanbeveling voor borstvoeding geven vrouwen en een beetje meer dan 9 procent van de aanbeveling voor zwangere vrouwen.


gerelateerde artikelen