Wat Is de functie van B12 in het lichaam?

June 22

Wat Is de functie van B12 in het lichaam?

Vitamine B12 is een essentiële voedingsstof met ingrijpende gevolgen voor de gezondheid van de mens. Het is van nature aanwezig is in dieren afgeleide voedingsmiddelen zoals vlees, gevogelte, vis, eieren, melk en andere zuivelproducten. Omdat het lichaam niet kan vervaardiging B12, moet het worden geconsumeerd in het dieet. Een adequaat aanbod van B12 is nodig voor de productie van DNA, het genetische materiaal in alle cellen en voor verschillende vitale lichaamsfuncties.

Biochemische reacties

B12 is nodig voor twee essentiële biochemische reacties in de meeste cellen van het lichaam. De producten van deze reacties zijn nodig om het maken van DNA, en vele eiwitten, hormonen en vetten. B12 werkt samen met folaat, een ander belangrijk Bvitamine, in vele biochemische trajecten. B12 helpt converteren van een stof genaamd homocysteïne in methionine, een belangrijke route voor het verlagen van homocysteïne niveaus. Deze reactie ook transformeert folaat in het actieve formulier moest maken van DNA.

Belangrijkste functies

De twee reacties van B12 zijn cruciaal voor de snel groeiende cellen en de sleutel tot het begrijpen van de belangrijke functies in het lichaam. Bijvoorbeeld, moet het beenmerg, een spons-achtig weefsel binnen botten, B12 bij gezonde rode bloedcellen te produceren. B12 is ook vereist om de snel scheidslijn cellen voering van het maag-darmkanaal. Aangezien B12 vereist voor de productie van DNA en celdeling is, adequaat niveau tijdens de zwangerschap noodzakelijk zijn voor normale foetale groei en ontwikkeling.

B12 heeft ook een fundamentele rol in de ontwikkeling en de functie van de hersenen en het zenuwstelsel. B12 is betrokken bij de vorming van myeline, de beschermende laag rond de zenuwvezels. Het is ook nodig voor de productie van neurotransmitters, de chemische stoffen die signalen van de zenuw tussen de cellen.

B12-deficiëntie

De bevestigde gevolgen van een tekort aan werpen licht op de normale functie van B12 in het lichaam. B12-deficiëntie schaadt DNA-synthese, die gevolgen heeft voor alle delende cellen. Zonder B12, kan niet ontwikkeling van cellen in het beenmerg verdelen normaal tot volwassen rode bloedcellen. In plaats daarvan, ze worden ongewoon grote en misvormde, en meest nooit verlaten het beenmerg. Dit resulteert in een specifiek type van bloedarmoede, een tekort aan rode bloedcellen. Een soortgelijke accumulatie van grote abnormale cellen voering van het spijsverteringskanaal kan leiden tot een pijnlijke mond en tong, en interfereren met de absorptie van voedingsstoffen.

B12-deficiëntie tast zenuwcellen in de hersenen en het ruggenmerg. In een studie van 2009 in het "Journal of Neurology Neurochirurgie en Psychiatry", magnetische resonantie beeldvorming, of MRI, van de hersenen bleek bewijzen van uitgebreide verliezen van myeline bij mensen met lage niveaus van B12. Een aanhoudende tekort veroorzaakt onherstelbare zenuwbeschadiging, weerspiegeld door symptomen zoals gevoelloosheid en tintelingen, evenwicht problemen, geheugenverlies en depressie. Deze ernstige complicaties bevestigen het belang van B12 voor normale neurologische functie.

Mogelijke functies

Andere gevolgen van B12-deficiëntie suggereren de mogelijkheid die B12 aan de gezondheid van de botten en normale immune functie bijdragen kan. Lage B12-niveaus zijn gekoppeld aan osteoporose, een aandoening veroorzaakt door zwakke broze botten en een verhoogd risico op fracturen. Een studie in het "Journal of Bone en minerale Research" in 2005 vond dat lage B12 niveaus geassocieerd met een 3-voudig verhoogd risico op botbreuken als gevolg van osteoporose werden.

B12-tekort wordt ook geassocieerd met afwijkingen van het immuunsysteem. Een studie in de "Annals of Internal Medicine" in 1996 gemeld dat mensen met een laag B12 een slechte reactie op het vaccin tegen pneumokokken pneumonie, een ernstige longontsteking. Andere afwijkingen zijn gebrekkige werking van infectie vechten cellen en een verhoogde gevoeligheid voor tuberculose.

Theorieën

Een theorie stelt dat de vele voordelen van B12 uit het effect van homocysteïne-verlagende voortvloeien kunnen. Hoge homocysteïne niveaus verhogen het risico op hartaanvallen, beroertes, bloedstolsels en miskramen. Ze kunnen ook versnellen botverlies, waardoor het risico van osteoporose en breuken. Sommige aanwijzingen accumulatie van homocysteïne in de hersenen en het zenuwstelsel draagt bij aan schade aan de zenuwen van B12-deficiëntie. Echter, de mogelijke rol van homocysteïne en B12 bij deze aandoeningen en de preventie ervan nader moeten worden onderzocht


gerelateerde artikelen