Testen van de functie van de spier

February 2

Testen van de functie van de spier

Testen van de functie van de spier is nuttig bij het bepalen van de juiste functie, kracht en uithoudingsvermogen van spieren of spiergroepen in het lichaam. Vaak uitgevoerd in medische of klinische instellingen, zijn spier functie tests over het algemeen uitgevoerd op patiënten of personen die hebben ervaren een spier-blessure om bijzondere waardevermindering niveaus vast te stellen.

Definitie

Spier functie tests kunnen uw bereik van beweging of de mate van impingement bepalen en bepalen van adequate en passende interventies zoals lichamelijke of ergotherapie. Dergelijke tests kunnen ook bepalen of ondersteunende apparaten mogelijk vereist voor optimale sterkte en steun. Spier testen kan het meten van de mate van verlies van functie van de spier, sterkte en mobiliteit voor personen gediagnosticeerd met een neuromusculaire ziekte zoals de ziekte van Parkinson of meerdere sclerose.

Functionele spier testen

Functionele spiertesten maatregelen en tarieven uw vermogen om te gaan en het uitvoeren van activiteiten die nodig zijn voor het dagelijkse leven, zoals wandelen, buigen, hurken of bedrijf of objecten van verschillende maten en gewichten te heffen. Functionele spier testen evaluaties rekening houden met uw vermogen om evenwicht, gewicht dragen, klimmen trappen, wandeling, longe en sprong of hop van één plek naar de andere.

Manuele spier testen

Manuele spier testen engages bereik van beweging activiteit en weerstand. Kan u worden gevraagd om de cirkel van je arm op het gewricht van de schouder terwijl een fysiotherapeut of verzorger lichte weerstand geldt voor uw inspanningen, of u verschillende bewegende acties met een lichte halters of weerstand band kan uitvoeren. Gewicht of spanning kan geleidelijk te verhogen om te bepalen. Deze tests zijn bilateraal uitgevoerd zoals zowel armen en benen, krijgen een nauwkeurige maatstaf van kracht, uithoudingsvermogen en stabiliteit. Spiergroepen die kunnen worden getest met behulp van deze methode omvatten de deltoides en biceps, de quadriceps, gluteus maximus en medius, evenals het enkel dorsiflexors en de pols-extensoren, volgens de National Institute of Environmental Health Sciences.

Isokinetische Dynamometry

Isokinetische dynamometry is een medische term waarmee wordt beschreven testen spier functie met een stuk van apparatuur die meet de kracht of macht van een spiercontractie in spiergroepen tijdens isometrische contracties. Bijvoorbeeld, kan het apparaat gezamenlijke hoeken en snelheid meten tijdens flexie en samentrekking van de spiergroepen in de bovenarmen, dijen en onderste extremiteiten. De test bepaalt de functie, de kracht en de snelheid van pezen spieren verbinden met bot, evenals maximale contractie tarieven en kracht verkregen door verkorting en verlenging van een spier binnen een groep. Isokinetische dynamometry test zowel lengte en spanning, en kracht en snelheid relaties in deze spiergroepen.


gerelateerde artikelen