De effecten van het slapen op de rug moeite zwanger

September 9

De effecten van het slapen op de rug moeite zwanger

Zwangerschap kunnen uitdagende voor vele vrouwen. Hoewel de meeste zwangere vrouwen vinden de pijnen en de pijnen waard de beloning, misschien zelfs de meest fysiek fit aanstaande vindt het moeilijk om te slapen tijdens het laatste trimester. Hoewel liggend op je rug een comfortabele positie voor het slapen zijn kan, kan u uw baby negatief beïnvloeden wanneer je in deze positie slaapt.

Maternale Woes

Experts raden verschuiven naar één kant in plaats van het slapen op je rug aan het begin van het tweede trimester. Een van de redenen voor deze aanbeveling betreft de toegenomen pijn in de rug, die zou kunnen voortvloeien uit hun slaap op je rug. Slapen op je rug kan bijdragen aan lage bloeddruk, ademhaling en spijsvertering problemen en zelfs aambeien, volgens de website van de Amerikaanse vereniging van de zwangerschap.

Slecht voor de Baby

Slapen op uw zijde is beter voor de gezondheid van de zich ontwikkelende foetus. Wanneer je op je rug slaapt, vermindert de bloedtoevoer naar de moederkoek omdat het gewicht van de baarmoeder comprimeert de vena cava, de grote ader die bloed uit het onderste deel van je lichaam terug naar het hart keert.

Getting comfortabel

Slapen op uw kant met een grote kussen verscholen tussen je gebogen knieën of tegen je rug ondersteuning bieden. Probeer het tegoed van een kussen onder je buik voor extra ondersteuning, ook. Als u last van brandend maagzuur heeft of moeite met ademhalen hebben, slapen in een positie gestut-up of zitten. Een fauteuil kan bieden een meer comfortabele nachtrust in de laatste weken van de zwangerschap.

Nuttige Tips

Liggen aan beide zijden is aanvaardbaar, maar positionering jezelf op de linker kant helpt houden de baarmoeder uit te drukken op de lever, die is aan uw rechterkant. Slapen op uw linker kant verhoogt ook de toevoer van bloed en voedingsstoffen naar de placenta en uw nieren, volgens de KidsHealth website.


gerelateerde artikelen