Wat spieren werkt Zumba uit?

August 20

Wat spieren werkt Zumba uit?

In een Zumba Fitness-klasse, u en uw klasgenoten swoop en draai aan internationale dans ritmes. Als je nieuw bij Zumba Fitness bent, bent u waarschijnlijk merken dat u gelukkig buiten adem bent als je probeert te houden, verbetering van de cardiovasculaire conditie in het proces. Zoals de instructeur wordt uitgevoerd door een eclectische afspeellijst, heeft ze een methode om haar waanzin, die gericht zijn niet alleen ter bevordering van fitness, maar uw spiergroepen gelijkmatig uitwerken. Als u uw booty shake, coƶrdineren je hamstrings, beenstrekkers, bilspieren, abs en zo veel meer spieren in een gladde, zweefvliegen werveling van de beweging.

Focus

Met zijn lichaam rollen en provocerende hip shakes, evenals lunges en voetenwerk lijkt Zumba Fitness natuurlijk de kern werken en lagere lichaamsspieren voornamelijk. Gevraagd welke spieren Zumba werkt, maar in licentie gegeven Zumba instructeurs Karen Birckhead en Tisha Guthrie beantwoorden in unison, "Het werkt alles." Met hun warming-up songs zorgen Birckhead en Guthrie, die in Baltimore, Maryland leren, op te nemen van het bovenlichaam zo goed voor te bereiden op de totaal-lichaam inspanningen om te komen in een uur durende Zumba Fitness klasse.

Warming-Up

Warming-up nummers, vaak mash-ups met hip-hop songs of dynamische Latijnse nummers, laatste vier minuten of langer om een groef die het bloed pompen krijgt. Warming-ups bevatten meestal laterale beweging, vak stappen of grapevine beweegt om deel te nemen van het onderlichaam, hip rotaties voor de kern en arm schommels. De focus is op het verkrijgen van het hele lichaam in beweging, soms met isolatie van de kern, benen of armen, repeteren bewegingen te komen verderop in de klasse.

Dans Stylings

Cumbia, een springkussen muzikale stijl uit Colombia, functies snel, kleine-stap voetenwerk en laterale reizen om te werken van de benen, heupen en abs. Meringue, die lijkt op een Mars in plaats en komt uit de Dominicaanse Republiek, benadrukt de triceps en biceps met haar energieke arm zwaait. Muzikale selecties vanuit het Oosten, zoals bhangra en buikdansen, uitdaging voor de kalveren en de kern met de noodzaak te verheffen op een voet en Golf de andere voet, tenen wees, voor het lichaam. Salsa, van oorsprong uit Cuba en Puerto Rico, werkt het onderlichaam en kern, terwijl Braziliƫ samba, vooral als uitgevoerd van de dubbele tijd, vraagt veel van de flexoren van de enkel.

Overwegingen

De funky stomps reggaeton nummers, afkomstig uit Panama en Puerto Rico, werken de heup flexoren, spieren gelegen aan de voorzijde van de lies, in de bovenste plooi waar de dijen en buik elkaar ontmoeten. Guthrie en Birckhead neiging om sturen duidelijk van reggaeton voor Zumba Gold klassen met hun oudere dansers. Senioren die heup vervangingen hebben kunnen vinden reggaeton beweegt te veeleisend, verklaren zij. Een andere variatie van Zumba Fitness, Zumba Toning, telt 1-pond, draagbare Zumba. Hoewel dit lijkt te werken de biceps en triceps, de sticks werken voornamelijk te verhogen van dans uithoudingsvermogen, Birckhead wordt uitgelegd.


gerelateerde artikelen