Eiwit toevoegen aan salades voor vegetariërs

June 15

Eiwit toevoegen aan salades voor vegetariërs

De keuzes van de eiwitten voor je salade afhankelijk van welke van de vier soorten vegetarische diëten die u volgen. U kunt in het vegan dieet eten alleen plantaardig eiwit. Lacto-vegetariërs plan hun maaltijden door de integratie van plantaardig voedsel en sommige zuivelproducten. Als u de lacto-ovo-vegetarisch dieet te volgen, kunt u eiwit uit planten, eieren en zuivelproducten, terwijl de semi-vegetariërs kunt eiwit uit planten, zuivelproducten, eieren, vis en kip.

Dagelijkse eiwitinname voor vegetariërs

De U.S. Department of Agriculture raadt aan dat vegetariërs 5.5 ounces van eiwit dagelijks eten wanneer na een 2.000-calorie-per-dag dieet. Een combinatie van bonen, erwten, soja, noten en zaden opnemen in uw maaltijd plannen. Als je vegetarisch dieet eieren, zuivel, zeevruchten of kip kunt, moeten uw maaltijden een assortiment van deze eiwitten bevatten. De American Diabetes Association adviseert een verscheidenheid van plantaardige eiwitbronnen toevoegen aan uw vegetarisch dieet voor gezonde spiergroei en een sterk immuunsysteem.

Nootachtige voor noten

Boordevol eiwit, zijn noten aanvaardbaar voor de vegetarische diëten. 1/4 kop amandelen toevoegen aan je salade biedt 8 gram eiwit in uw dieet. Probeer mengen een verscheidenheid van noten, zoals pinda's, cashewnoten, pecannoten en pistachenoten. Pecannoten hebben de laagste hoeveelheid eiwit met 2,5 gram per 1/4 kop, terwijl de pinda's bieden 9 gram per 1/4 kop. Een kwart kopje cashewnoten voegt 5 gram eiwit toe aan uw salade. Andere eiwitrijke noten bevatten hazelnoten, paranoten, walnoten en pijnboompitten.

Zaden zijn niet alleen voor de vogels

Eiwithoudende toevoegen zaden niet alleen aan salades, maar ook een uitbarsting van smaak. Alle vegetarische diëten toestaan zaden als een bron van eiwitten. Bieden de meeste eiwit met 8 gram per 1/4 kop pompoenpitten en lijnzaad. Strooi 1 eetlepel sesamzaad bovenop uw salade voor ongeveer 2 gram eiwit en 1 ounce van zonnebloempitten geeft u ongeveer 6 gram eiwitten.

Tal van bonen voor eiwit

De meeste bonen bieden u 7 tot en met 10 gram eiwit in een portie 1/2 kopje. Deze bonen zijn pinto, nier, zwart, marine erwt, linzen en lima bonen. Sojabonen zijn hoog in eiwit met 14 gram per portie van 1/2 kopje. Droge bonen Neem een tijdje om voor te bereiden, zodat u kunt een partij tevoren koken en gebruik ze tijdens de week voor uw salades. Blik bonen zijn handig, Bespaar tijd en nog steeds geven u de dagelijkse proteïne die u nodig hebt.

Eieren en kaas

Als u een semi-vegetarisch of lacto-ovo-vegetarisch dieet te volgen, kunt u hardgekookte eieren dan wel gesneden of verkruimelde tot uw salade. Een heel ei biedt 6,3 gram eiwit. Het eiwit is 3,6 gram en de dooier bevat 2,7 gram. Volgens Harvard University School of Public Health, één ei per dag eten is voedzaam en niet verhogen het risico op hart-en vaatziekten bij gezonde mensen. Lacto-vegetariërs hebben ook de optie van het toevoegen van elk type kaasblokjes of geraspte kaas aan hun salade. Een ounce van kaas kunt bieden vanaf 4 tot 7 gram eiwit, afhankelijk van het type.


gerelateerde artikelen