Triglyceriden en spijsvertering

July 17

Triglyceriden en spijsvertering

De meeste van het vet in je voeding en het lichaam bestaat uit moleculen genaamd triglyceriden, die een chemische vorm van vet dat bestaat uit drie vetzuren die zijn aangesloten op een drie-koolstof glycerol-backbone. Triglyceriden zijn belangrijk bij het verstrekken van energie aan je lichaam, maar ze kunnen verhogen het risico op gezondheidsproblemen op een buitengewoon hoog niveau.

Doel

Calorieën die niet onmiddellijk worden gebruikt door de weefsels van het lichaam worden omgezet in triglyceriden en opgeslagen in cellen om te worden later gebruikt. In de tekst "Voeding: An toegepast Approach," auteurs Janice Thompson en Melinda Manore staat bevat dat 95 procent van de menselijke voeding triglyceriden.

Vetzuur kettingen

Triglyceriden hebben lange kettingen van koolstofatomen die band met elkaar en obligatie aan waterstofatomen, met een zure groep aan het einde van de keten. De lengte van de keten triglycerolesters is belangrijk omdat het bepaalt hoe de vetten worden verteerd en geabsorbeerd in het lichaam. De drie classificaties van ketenlengte zijn kort, met minder dan zes koolstofatomen; medium, met zes tot 12 koolstof-atomen; en een lange, met meer dan 14 koolstofatomen. Korte en middellange ketens worden verteerd en sneller dan lange ketens vervoerd.

Vetten

Drie belangrijke vet types zijn verzadigd, onverzadigd en transvet. Elke koolstof in de keten is in verzadigd vet verzadigd met het hoogste bedrag van waterstofatomen mogelijk. Verzadigde vetten komen voornamelijk uit dieren. Onverzadigde vetten uitsluiten van waterstof in de dubbele binding en zijn vaak vloeibare vorm bij kamertemperatuur. Transvetten zijn geïndustrialiseerde vormen van vet in die waterstof atomen worden toegevoegd aan onverzadigde vetten.

Spijsvertering

Kleine hoeveelheden van de triglyceriden zijn verteerd in de mond en maag. Het enzym meertalige lipase breekt triglyceriden in de mond, en tributyrase is de verteringsenzymen van triglyceriden in de maag. Meeste triglyceriden zijn onveranderd totdat ze de dunne darm, die is het orgaan van het spijsverteringskanaal waar de meeste chemische spijsvertering plaatsvindt. Vóór het bereiken van de dunne darm, worden triglyceriden gehydrolyseerd door toevoeging van watermoleculen in twee vetzuur-ketens en twee monoglyceriden. Het eindproduct kan worden opgevangen door de muren van de dunne darm. Hormonen helpen bij het reguleren van de release van triglyceriden als energiebron voor het lichaam tussen de maaltijden.

Niveaus

Als de American Heart Association notities, hoge triglyceriden tot hypertriglyceridemie, die is gekoppeld aan coronaire hartziekte leiden kunnen. Een test van plasma na een snel kan worden gebruikt voor het meten van triglyceride niveaus. Normale niveaus zijn minder dan 150 milligram per deciliter, borderline hoge niveaus zijn 150 tot 199 mg/dL, hoge niveaus zijn 200-499 mg/dL en zeer hoge niveaus zijn 500 mg/dL of meer.

Overwegingen

Goede voeding en lichaamsbeweging kunnen helpen u uw triglyceriden verlagen en voorkomen dat ze gevaarlijk hoge niveaus bereiken. Beperken van de hoeveelheid verzadigde vetten en cholesterol in uw dieet en transvetten helemaal te elimineren. Vul uw dieet met fruit, groenten en vetarme voeding tijdens het sporten ook bij een gematigde intensiteit gedurende ten minste 150 minuten per week. Vermindering van de hoeveelheid alcohol die je drinkt kan ook helpen.


gerelateerde artikelen