Verbinding tussen vitamine B-12 en galblaas pijn

December 18

Vitamine B-12 is een grote, complexe molecule betrokken in een verscheidenheid van functies binnen uw lichaam, met inbegrip van sommige aan spijsvertering gerelateerde. B-12 deficiëntie is relatief gebruikelijk in de Verenigde Staten en is de oorzaak van vele valse diagnoses omdat het kan nabootsen van bepaalde ziekten en een onderliggende oorzaak voor anderen. Uw galblaas is belangrijk voor vet vertering en zijn functie is verbonden met de niveaus van de B-12. Als je buikpijn hebt, neem contact op met uw arts en vraag hem over het krijgen van uw B-12 bloedspiegels gemeten.

Uw galblaas

Uw galblaas is een klein orgaan dat zit onder uw lever en gal injecteert in je dunne darm, wanneer je vette voedingsmiddelen eet. Gal wordt gemaakt in uw lever, maar verwerkt en geconcentreerd in de galblaas, en effectief bij emulgerende vet. Uw galblaas moet een goede bloedtoevoer en B-vitaminen zijn werk te doen efficiënt. Onder bepaalde voorwaarden, kunnen stenen vormen in je galblaas ontsteking veroorzaken en diffuse buikpijn, misselijkheid, braken en opgeblazen gevoel.

Vitamine B-12 aanbevelingen

Volgens "Biochemie en ziekten bij de mens," geven vitamine B-12 bloedspiegels onder 200 picogram per mL een deficiëntie, hoewel de symptomen kunnen duren een paar jaar te manifesteren. B-12 tekortkomingen komen vaker voor dan eerder gedacht omdat de vitamine snel door allerlei stoffen, zoals alcohol en veel farmaceutische producten uitgeput is, en het is moeilijk om te absorberen vanwege zijn grote omvang. Moet u tussen de 2 en 3 microgram per dag van B-12. Hebt u problemen opvangen van de vitamine, moet u wellicht ten minste 500 micorgrams, volgens "Vitaminen: fundamentele aspecten in voeding en gezondheid" vereist de absorptie van B-12 in uw maag en darmen intrinsic factor, die afwezig is in die met pernicieuze anemie.

Pernicieuze anemie symptomen

Volgens "voeding en volksgezondheid," kan omhoog tot 15 procent van de Amerikaanse volwassenen ouder dan 65 hebben een vitamine B-12 tekort genoemd pernicieuze anemie. Pernicieuze anemie is een auto-immune ziekte waarbij je lichaam is niet in staat om te absorberen genoeg B-12 van het maagdarmkanaal. Het komt na lange periodes van maag ontsteking of infectie die vernietigen de maag mucosa cellen waardoor de intrinsieke factor. Zonder intrinsic factor bent u niet in staat om te absorberen B-12. Voorkomende symptomen van pernicieuze anemie zijn zwakte, een pijnlijke tong en gevoelloosheid en tintelingen. Andere symptomen kunnen nabootsen een galblaas aanval, zoals buikpijn, misselijkheid, brandend maagzuur, braken, constipatie en een gevoel van constant volheid. Als zodanig, pernicieuze anemie kan worden een verkeerde diagnose gesteld als ontsteking van de galblaas of dysfunctie.

Pernicieuze anemie en galstenen

Met B-12-deficiëntie, niet genoeg rode bloedcellen worden gemaakt in uw beenmerg of degenen die zijn gemaakt zijn te groot en onvolwassen om goed te functioneren. Deze grote misvormde rode bloedcellen kan verstoppen de milt en galblaas. Volgens "Biochemische, fysiologische en moleculaire aspecten van de menselijke voeding," verhoogt bloedarmoede veroorzaakt door gebrek aan B-12 de risicofactor voor de vorming van galstenen.


gerelateerde artikelen