Goudse kaas gezond is?

November 29

Goudse kaas gezond is?

De zuivel voedingsgroep--waaronder melk, kaas en yoghurt--fungeert als een belangrijke bron van calcium in uw voeding. Richtsnoeren uitgebracht door het U.S. Department of Agriculture aanbevelen met inbegrip van het equivalent van 3 kopjes van zuivel in uw dieet, elke dag, en een 1,5-ounce portie van harde kazen, zoals Gouda, graven als een kopje. Hoewel het hoog in vet en calorieën, maakt Gouda het gehalte aan nutriënten het een waardevolle aanvulling op uw dieet.

De grondbeginselen van de voeding

Elke dienst van Gouda--1.5 ounces--bevat 151 calorieën of ongeveer 8 procent van de dagelijkse calorie-inname in een standaard 2.000-calorie dieet. Haar 11,7 gram vet goed voor 70 procent van zijn calorie inhoud, het verstrekken van de energie die u nodig heeft om de dag door. Gouda bevat ook een gematigde hoeveelheid eiwit--10,6 gram, dat is 23% van de dagelijkse behoeften van het eiwit voor vrouwen en 19 procent voor mannen. Dit eiwit is opgebouwd uit aminozuren, die uw lichaam gebruiken kan om sterke weefsel. Elke serveert van Gouda ook biedt 0,9 gram koolhydraten, een bron van energie.

Gehalte aan mineralen

Gouda biedt voedingswaarde dankzij zijn gehalte aan mineralen. Elke portie Gouda bevat 298 milligram calcium, dat 30 procent van de calcium die u dagelijks nodig hebt. Je lichaam maakt gebruik van kleine hoeveelheden calcium ter ondersteuning van de mobiele communicatie en zenuw transmissie en het beroept zich ook op calcium te handhaven van gezonde botweefsel. Gouda biedt ook een aanzienlijke hoeveelheid zink, een mineraal dat je lichaam nodig heeft om te reguleren van de enzymactiviteit en immune functie ondersteunen. Een portie Gouda biedt 1,7 mg zink--21 en 15 procent van de dagelijkse zink inname aanbevolen voor mannen en vrouwen, respectievelijk.

Vitamine-inhoud

Gouda biedt een aanzienlijke hoeveelheid vitamine B-12. Elke het dienen verstrekt 0,65 microgram, die draagt 27 procent naar uw dagelijkse inname van vitamine B-12 eisen. Vitamine B-12 voorziet gene methylering, een proces nodig om te controleren van de activiteit van het gen, die belangrijk voor kankerpreventie is. Ook speelt een rol in de groei van nieuwe rode bloedcellen, en helpt tegen zenuwbeschadiging. Gouda biedt kleinere hoeveelheden van andere B-complex vitamines, waaronder vitaminen B-2, B-5 en B-6. Collectief, deze vitamines ondersteunen uw stofwisseling en helpen u energie produceren.

Overwegingen en Tips

Bekijk uw portiegrootte bij het nuttigen van Gouda--omdat zelfs een kleine portie grootte een relatief grote hoeveelheid calorieën bevat, het is gemakkelijk om per ongeluk verbruiken meer dan één portie en uw calorie-inname aanzienlijk te versterken. Gouda bevat ook een significante hoeveelheid van natrium - 348 milligram per portie, of 15 procent van uw dagelijkse inname-limiet. Meet uw delen met behulp van een schaal eten voordat portie en paar Gouda met levensmiddelen natuurlijk laag in natrium te beperken uw zout inname. Probeer het toevoegen van kubussen van Gouda op een spinazie salade of gebruik Gouda smaak toevoegen aan een veggie boordevol crustless quiche.


gerelateerde artikelen