Gaba Vs. Kava Kava

November 16

Gaba Vs. Kava Kava

Gamma - aminoboterzuur, of GABA, is een aminozuur dat essentieel is in het metabolisme van de hersenen en het helpt bij een goede hersenfunctie. Het wordt geproduceerd in je lichaam uit het aminozuur glutaminezuur. Kava kava is niet een aminozuur, en het bestaat niet in je lichaam. Het is een kruid dat is verkregen van de Piper methysticum plant, die inheems in de Hawaïaanse eilanden is. Zowel GABA en kava kava zijn verkocht als voedingssupplementen, en worden gebruikt voor een verscheidenheid van gezondheidsbevorderende doeleinden. Beide supplementen kunnen leiden tot bijwerkingen en interactie met bepaalde medicijnen, en je moet praten met uw gezondheidszorg beoefenaar alvorens aan te vullen met GABA of kava kava.

GABA informatie

U kunt het aanmoedigen van de productie van GABA eten voedingsmiddelen zoals vis, tarwezemelen en amandelen, die hoog in de GABA voorloper glutaminezuur. Neurotransmitters zijn chemicali├źn die zenden signalen van de zenuwen in je lichaam en spelen een rol bij het reguleren van uw stemming, en GABA functies als een neurotransmitter. De belangrijkste functie van GABA is te verminderen van neuron activiteit in de hersenen en zenuwcellen weerhouden overfiring. Als gevolg van dit effect, worden GABA supplementen vaak genomen te verlichten angst, bevorderen van ontspanning en aandacht tekort-hyperactiviteit stoornis te behandelen.

Gebruik van het GABA

GABA wordt ook gebruikt om te verheffen van humeur, premenstrueel syndroom te verlichten en pijn te verlichten. Bovendien, GABA wordt gebruikt door sporters en mensen die willen verkrijgen een gezond lichaam massa. Het is voorgenomen te bevorderen spiergroei, vet verbranden, oefening tolerantie te verbeteren en te verhogen mager lichaamsgewicht. "Natuurlijke geneesmiddelen uitgebreide Database" waarschuwt echter dat er weinig betrouwbare informatie beschikbaar over de effectiviteit van GABA voor deze doeleinden is.

Kava Kava informatie

Kava kava is een kruid dat medicinale eeuwenlang is gebruikt. GABA is een neurotransmitter zelf, terwijl de consumptie van kava kava niveaus van neurotransmitters in je hersenen verandert. Het voornaamste werkzame bestanddeel in kava kava is kavalactones. Volgens het Memorial Sloan Kettering Cancer Center lijken de kavalactones gevonden in kava kava te veranderen van de niveaus van de neurotransmitters dopamine en serotonine in je hersenen, die twee chemische stoffen ter bevordering van een gelukkige stemming en gevoelens van plezier. Als zodanig is kava kava gebruikt in de volksgeneeskunde als een natuurlijk Antidepressivum, nochtans MSKCC waarschuwt dat meer onderzoek moet worden gedaan om de effectiviteit van kava kava voor de behandeling van depressie te bevestigen.

Kava Kava toepassingen

Gelijkaardig aan GABA, kava kava is gebruikt in alternatieve geneeskunde als een pijnstiller, te verminderen angst en stress, ter bevordering van de geestelijke en lichamelijke ontspanning, aandacht tekort-hyperactiviteit stoornis te behandelen en te helpen verminderen premenstruele pijn. Het wordt ook gebruikt om te helpen bij de behandeling van urineweginfecties, oedeem, epilepsie, psychose, hoofdpijn, chronische vermoeidheidssyndroom, verkoudheid en andere luchtweginfecties, tuberculose, blaaskanker en geslachtsziekte. Hoewel voorbereidende studies wijzen dat GABA is nuttig voor de behandeling van angst, de rest van het voorgenomen gebruik ervan zijn voornamelijk gebaseerd op anekdotische rapporten en niet wetenschappelijk bewijs.


gerelateerde artikelen