Levensmiddelen & dranken die rode kleurstof 40 bevatten

May 6

Levensmiddelen & dranken die rode kleurstof 40 bevatten

Kleur is een belangrijk onderdeel van het eten. Mensen leren om te verwachten dat een aardbei rood is of dat een granaatappel roze is. De kleur van eten invloeden gezien de smaak van voedsel; bijvoorbeeld, wordt rood voedsel kleuren toegevoegd aan aardbei snoep, die anders kleurloze van van de smaakstof alleen zouden. Rode kleurstof 40 is een kunstmatige voedselkleuring gebruikt diepe rode, roze en paarse kleuren geven met diverse bewerkte voedingsmiddelen.

Is het veilig?

Tal van studies blijkt dat sommige synthetische levensmiddelenadditieven, met inbegrip van kunstmatige kleuren zoals de rode kleurstof 40, leren, gedrags,- of andere effecten op de gezondheid kan hebben voor sommige individuen. Ook doen andere studies niet bevestigen deze resultaten zo het debat verder gaat. De Amerikaanse Food & Drug Administration bevat rode kleurstof 40 op een lijst van levensmiddelenadditieven die algemeen als veilig worden herkend, die ook wel bekend als de GRAS-lijst, en komt voor in veel voedingsmiddelen en dranken--van de cocktail bar aan de snoepwinkel.

Dranken met rode kleurstof 40

Rood is de kleur van een verleidelijke en dranken typebibliotheken bevatten rode kleurstof 40 om ze aantrekkelijker te maken. Een voorbeeld zou zijn sport dranken in smaken zoals aardbeien, kersen, vruchtenpunch of roze limonade. Zelfs Oranje-gekleurde drinken kunnen bevatten rode kleurstof 40 samen met gele kleuren om de gewenste schaduw. Rode kleurstof 40 kan zelfs worden gevonden op uw avondje uit; cocktail mixers zoals grenadine, strawberry daiquiri mix, sommige op smaak gebrachte ginger ales en maraschino kersen bevatten deze kunstmatige kleur.

Voedingsmiddelen met een rode kleurstof 40

Rode kleurstof 40 is een ingrediënt in veel voedingsmiddelen met een aardbei, kers, BES of zelfs oranje smaak: fruit snacks, yoghurt, ontbijtgranen, jam en gelei, snoep en zelfs granen bars en broodrooster taarten. Sommige niet-zo-duidelijke voedingsmiddelen die rode bevatten kleurstof 40 omvatten hotdogs, beef jerky, salade dressings, aardappel en maïs chips, kaas ballen en pizza. Een ding die al deze voedingsmiddelen met elkaar gemeen hebben is dat ze sterk zijn verwerkt; Dit is een goed idee in de jacht op kunstmatige kleuren.

Onverwachte bronnen

Er zijn andere plaatsen vindt u rode kleurstof 40 die zal u misschien verbazen. Sommige nep butters in boter-smaak popcorn bevatten, zoals sommige barbecue sauzen en lasagne. Koude geneesmiddelen, pil coatings, hoest drops, kauwgom, mondwater en vitaminen zijn gemeenschappelijke dragers van deze kleuren en voor mensen met een allergie voor rode kleurstof 40, label-lezing wordt essentieel. Gelukkig, rode kleurstof 40 moet worden vermeld als ingrediënt op U.S.-en-klare producten, maar laat de koper beware van geïmporteerde levensmiddelen.


gerelateerde artikelen