How to Cook een varkenshaas filet

June 2

How to Cook een varkenshaas filet

De ossenhaas of filet mignon is een tedere verlaging van vlees dat is laag in verzadigd vet. Een portie 100-g ribeye steak bevat 5,7 g verzadigd vet versus de 3.8 g gevonden in ossenhaas. Het verschil in vetgehalte speelt een rol in hoe om te koken een filet. U kunt overwegen het koken alleen tot middellange doneness om te voorkomen dat een overdreven droge, smaakloos stuk vlees. Hoewel het strijdig lijkt misschien, kunt u ook vet om te helpen het kookproces. De consistente tedere textuur maken de filet de perfecte keuze voor een speciale gelegenheid-diner.

Stap 1

Kies moten van een vergelijkbare grootte als u meer dan één koopt voor meer zelfs koken. Laat het vlees op kamertemperatuur komen. Doen ertoe bijdragen dat het interieur van de biefstuk is goed gekookt. Dit is een belangrijke factor met dikkere steaks, zoals de rundvlees filet.

Stap 2

Verhit een koekepan aluminium of gietijzeren pan op het fornuis terwijl u het vlees voorbereiden. FoodandWine.com raadt schroeiende steaks van de laag-vet zoals de ossenhaas te verzegelen in de smaak. Een hete pan zorgt voor een mooie bruine sear zonder overcooking van het vlees.

Stap 3

Seizoen uw rundvlees filet met koosjer zout en vers gekraakte zwarte peper. Kosher zout leent zich goed voor het koken vanwege haar sneller van ontbinding, die haar smaak snel op uw moten verspreiden zal. Alternatief, kunt u een gastronomische zeezout gebruiken. Verscheidene verscheidenheden zijn beschikbaar. Deze grovere zouten zal een aangename knapperige textuur aan uw moten die u kunt toevoegen.

Stap 4

1 tbsp. van koolzaadolie toevoegen aan uw pan. Canola olie heeft een hogere rook punt, waardoor het een betere keuze voor schroeiende rundvlees dan andere oliën zoals olijfolie. Het is ook een neutrale smaak.

Stap 5

Schroei doorgewinterde moten voor ongeveer vier minuten. Vervolgens zet en laat de andere kant van het rundvlees. Kooktijd hangt met de dikte van de moten. Vier minuten zal goed werken voor steaks over een duim dik voor middelgrote zeldzame doneness.

Stap 6

Check de mate van doneness na ongeveer twee minuten. Een biefstuk medium-rare thats krijgt iets aan de druk van je vingers. Het vlees wordt geleidelijk harder als het kookt.

Stap 7

Plaats de ossenhaas op een verwarmde schaal en bedek losjes met aluminiumfolie. Lee Hefter van chef-kok van het Steakhouse in Beverly Hills CUT raadt een rust moment van de helft van uw totale kooktijd zodat het vlees zonder haar sappen. Dit is een belangrijke stap voor een vetarm vlees zoals ossenhaas ter verbetering van de textuur.

Waarschuwingen

  • Vermijd het gebruik van boter tot schroei biefstuk. Bij hoge temperaturen, zal het branden, waardoor uw filet een verbrande smaak.
  • Moten met een spatel of tangen veranderen in plaats van piercing ze met een vork.

Tips

  • U kunt laten teruglopen van rundvlees moten in spek of borstel op olijfolie voor extra smaak.
  • Maak een pan saus in de dezelfde pan u uw filet doordat 1 kopje rundvlees voorraad aan 1/2 kopje gekookt. Voeg een snufje zout en peper en eindig met een schouderklopje van boter voor een eenvoudige maar heerlijke saus.

Wat die u nodig hebt

  • Aluminium of gietijzeren koekepan
  • Zout
  • Peper
  • 1 tbsp. canola-olie
  • Aluminiumfolie

gerelateerde artikelen