Abnormale hersenactiviteit in de linker temporale kwab

May 3

Abnormale hersenactiviteit in de linker temporale kwab

De temporale lobben zijn hersengebieden die achter de oogkassen en onder de tempel aan elke kant zitten. Gezien vanaf de kant, de hersenen ziet eruit als een bokshandschoen met de duim wijzend in de richting van je blik. Elke temporale kwab is waar de duim zou zijn. De temporale kwabben verwerken geluid, taal en visuele vorm en opslaan in geheugen van woorden. Abnormale activiteit in de linker temporale kwab kan ontstaan door schade aan de linker temporale kwab zelf of een gebied dat feeds informatie erin. Disfunctie van de linker temporale kwab treedt op in combinatie met een verscheidenheid van voorwaarden en ziekten. Gangbare zijn dyslexie, aandacht-tekort stoornis, dementie, epilepsie en schizofrenie.

Dyslexie

Dyslexie is een leerstoornis die schaadt uw vermogen om te lezen. Het beïnvloedt de 4 tot 10 procent van alle mensen. Brain imaging studies hebben aangetoond dat de handicap is geworteld in moeilijkheden integratie van brieven met hun spraak geluiden. Neuropsychologen op de Universiteit van Maastricht gekeken naar hersenscans van dyslectische en normaal volwassen lezers die worden aangeboden met letters, spraak geluiden of een overeenkomende of niet-overeenkomende combinatie van de twee. Zij vonden dat, in vergelijking met normale lezers, de dyslectische volwassenen minder activiteit in de linker superieure temporele gyrus, een deel van de temporale kwab, in reactie op een geluids- of overeenkomende brief-geluid-combinatie hebben. De studie toonde ook aan dat waar normale mensen meer activiteit hebben wanneer geluid en de brief overeenkomen, dyslectische hetzelfde in overeenkomende en niet-overeenkomende gevallen hebben.

Attention Deficit Disorder

Attention-Deficit Disorder (ADD) is een neurologische aandoening die uw verblijf van de mogelijkheid gericht schaadt. Er zijn ten minste zes types van toevoegen. In temporaalkwab ADD bestaat de abnormale activiteit in de linker frontale- en temporale lobben. Het is onbekend wat de gewijzigde neuron afvuren teweegbrengt. In kinderen, kan lood blootstelling zijn een bijdragende factor, rapporten psychologische wetenschapper Joel Nigg van de Oregon Health & amp; Wetenschap (Universiteit). Hij vermoedt dat de metalen stokken corticale hersengebieden en op die manier belemmert of vertraagt ontwikkeling van de normale hersenen.

Ziekte van Alzheimer

Alzheimer & rsquo; s ziekte is de meest voorkomende vorm van dementie. Het wordt gekenmerkt door een geleidelijke verslechtering van geheugen en intellectuele vaardigheden. Bij betrokken patiënten krimpt de hippocampus, de hersenen belangrijke Herinneringsplek, letterlijk. Geheugenverlies weliswaar het meest significante symptoom van de ziekte van Alzheimer, onderzoekers geloven dat de temporale kwab te wijten is. Brain imaging deskundige die perrick Bourgeat van de Australische onderzoekscentrum voor e-gezondheidszorg en zijn team vond dat eiwit deposito's in de temporele inferieur cortex, het eerste deel van de temporale kwab, blok communicatie met het geheugen center. De hersenen zich houdt aan het beginsel "gebruiken of lose it." Dus, met geen activiteit invoeren, de neuronen verdorren en sterven, suggereert het team.

Epilepsie

Epilepsie is een neurologische aandoening gekenmerkt door periodieke aanvallen. De temporale lobben zijn de meest voorkomende site voor gelokaliseerde vangsten. Vanaf daar kan de gelokaliseerde beslaglegging uitbreiden naar hele hersenen, waardoor een wereldwijde aanval. Bij mensen met een gezonde hersenen regelt de enzym glutamine synthetase neuron firings. Bij mensen met epilepsie leidt korte levering van dit enzym tot ongecontroleerd opgewonden neuronen, rapporten neurowetenschapper Douglas Coulter uit Children's Hospital in Philadelphia. Hij heeft een studie laten verrichten op neuronale circuit in plakjes van de hersenen van muizen en vond dat de epilepsie trigger is zwelling van de hersencellen genaamd "astrocyten." Wanneer deze neuronen verwijden, zegt verzuimen om genereren genoeg van het belangrijk enzym, Coulter.

Schizofrenie

Onderzoekers weten al enige tijd dat schizofrenen hebben kortingen in de grijze stof van de linker temporale kwab, en dat de ernst van de stoornis gedachte omgekeerd is gerelateerd aan de grootte van de hersenen. Ze hebben nu gevonden dat er ook sprake is van een geleidelijke vermindering van grootte van de hersenen die niets te maken met de ziekte van Alzheimer en andere vormen van dementie. De bevinding kwam uit een brain imaging studie onder leiding van psychiater Daniel Mathalon van Yale School of Medicine. "Dit [result] is consistent met het idee van het opkomende, nog onbewezen, dat hebben van psychotische symptomen misschien wel geassocieerd met één of ander soort toxiciteit voor de hersenen," zei Mathalon.


gerelateerde artikelen